Τουρκική εταιρεία αναπτύσσει μίνι ρουκέτες για οπλισμό σε UAV

Small UAV carrying Troy Teknoloji ammunition @Turkish state media
Freepen.gr - Η τουρκική εταιρεία Troy Teknoloji Savunma έχει αναπτύξει μίνι ρουκέτες 40 mm για εξοπλισμό σε μίνι και μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV).

Ο εγχώριος παραγόμενος μίνι πύραυλος χαμηλού κόστους βρίσκεται εντός των ορίων φορτίου που μπορούν να μεταφέρουν περιστροφικά ή σταθερής πτέρυγας, χαμηλού υψομέτρου, μίνι ή μικρο-UAV. Η υποδομή του πυραύλου είναι κατάλληλη για ένα ευρύ φάσμα χρήσεων. Το σύστημα, το οποίο παράγεται εγχώρια και μπορεί να τροποποιηθεί ανάλογα με τις ανάγκες, θα είναι χρήσιμο στην εσωτερική ασφάλεια και στις διασυνοριακές επιχειρήσεις καθώς και σε κατοικημένες περιοχές, ανέφερε η κρατική υπηρεσία Anadolu Agency.

Τα μίνι πυρομαχικά μήκους 170 mm εκτοξεύονται από τον πυροσωλήνα 550 mm. Το βάρος του πυραύλου αντιστοιχεί σε 500 γραμμάρια με ένα σωλήνα σκοπευτή μίας χρήσης. Έως και έξι πύραυλοι μπορούν να ενσωματωθούν σε ένα μίνι-UAV.

Ο μίνι πύραυλος έχει μέγιστη εμβέλεια 2 χλμ. και λειτουργεί με αποτελεσματικό εύρος 100-500μ. Η κεφαλή είναι αποτελεσματική σε ακτίνα 12 μέτρων.

Ο πύραυλος μπορεί να χτυπήσει και να καταστρέψει σταθερούς στόχους, όπως μη θωρακισμένα και ελαφριά θωρακισμένα οχήματα, κτίρια και μικρές κατασκευές, τοποθετώντας τον μίνι πύραυλο σε μικρά UAV και UGV.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail