Το Moskva εκτόξευσε αντι-πλοϊκούς πυραύλους Vulkan για πρώτη φορά στη Μαύρη Θάλασσα

Freepen.gr - Στα τέλη Απριλίου, το καταδρομικό Moskva του στόλου της Μαύρης Θάλασσας πυροδότησε αντι-πλοϊκούς πυραύλους, όπως δήλωσε το υπουργείο Άμυνας. Το Moskva πραγματοποίησε μια σειρά ασκήσεων με πολεμικά πλοία στόλου της Μαύρης Θάλασσας και συνεκπαίδευση με την αεροπορική άμυνα με ναυτικά αεροπλάνα και ελικόπτερα.

«Στόχευσε σε μια ασπίδα θάλασσας που θεωρητικά ήταν ένα εχθρικό πολεμικό πλοίο. Ο πύραυλος έπληξε τον στόχο σε απόσταση 30 χιλιομέτρων», ανέφερε η ανακοίνωση.

Η περιοχή της άσκηση ήταν αποκλεισμένη στη ναυσιπλοΐα καθώς  πάνω από 20 πολεμικά σκάφη και πλοία το έκλεισαν.

Το Moskva είναι το κορυφαίο πλοίο της κατηγορίας καθοδηγούμενων πυραύλων του Project 1164 Atlant στο ρωσικό ναυτικό. Μέσω του συστήματος Basalt εκτόξευσε για πρώτη φορά τους αντι-πλοϊκούς πυραύλους Vulcan.

Τα πλοία αυτά έχουν σχεδιαστεί για να αντιμετωπίζουν εχθρικά σκάφη επιφανείας και να παρέχουν σταθερότητα στη μάχη των ρωσικών δυνάμεων σε απομακρυσμένες γωνίες του ωκεανού.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail