Η Τουρκία δημιουργεί βάση drones στα Κατεχόμενα που θα δέχεται και...F-16!

Freepen.gr - Οι τουρκικές αρχές εργάζονται για τη μετατροπή ενός αχρησιμοποίητου στρατιωτικού αεροδρομίου στα κατεχόμενα σε αεροπορική βάση για μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV), ανέφερε το Σάββατο το δίκτυο ειδήσεων CNNTürk.

Το τουρκοκυπριακό αεροδρόμιο εγκαταλείφθηκε λίγο μετά την εισβολή της Τουρκίας το 1974. Η τελετή επανέναρξης θα πραγματοποιηθεί στις 20 Ιουλίου, την 47η επέτειο από αυτό που η Τουρκία αποκαλεί Κυπριακή Ειρηνευτική Επιχείρηση.

Η απόφαση για τη μετατροπή του Αεροδρομίου Geçitkale σε αεροπορική βάση drones ελήφθη μετά την υπογραφή ναυτικής συμφωνίας της Τουρκίας και της Λιβύης που επαναπροσδιορίζει τα θαλάσσια σύνορα των δύο χωρών το 2019, δήλωσε το CNNTürk.

Η αεροπορική βάση Dalaman στη νότια επαρχία Muğla της Τουρκίας χρησιμοποιείται για την απογείωση drones, με το Geçitkale να λειτουργεί ως προσωρινή βάση για προσγειώσεις.

Μετά τα εγκαίνια του Ιουλίου, η αεροπορική βάση θα χρησιμοποιηθεί τόσο από οπλισμένα όσο και από μη οπλισμένα UAV, και με κέντρα επισκευής, αποθήκες όπλων και πυρομαχικών που θα εγκατασταθούν, θα είναι σε θέση να τα φιλοξενήσει διαρκώς. Εάν ολοκληρωθούν οι ανακαινίσεις, η βάση θα μπορεί να φιλοξενήσει επίσης F-16, σύμφωνα με το CNNTürk.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail