Η Πολωνία επιβεβαιώνει την αγορά επιθετικών drones Bayraktar TB2 από την Τουρκία

ssb.gov.tr
Freepen.gr - Στις 22 Μαΐου, το Υπουργείο Άμυνας της Πολωνίας ανακοίνωσε ότι θα αγοράσει 24 μαχητικά αεροσκάφη Bayraktar TB2 από την Τουρκία.

«Ο πολωνικός στρατός θα εξοπλιστεί με σύγχρονο εξοπλισμό, με το Bayraktar TB2 που έχει μια εντυπωσιακή δύναμη πυρός και έχει αποδείξει την αξία του στους πολέμους στα ανατολικά της ηπείρου μας. Χρησιμοποιήθηκαν επίσης στην Αφρική», ανέφερε το υπουργείο στο Twitter.

Η συμφωνία επιβεβαιώθηκε επίσης από τον υπουργό Άμυνας της Πολωνίας, Mariusz Blaszczak, ο οποίος επαίνεσε το τουρκικό drone σε δήλωση προς την Πολωνική Υπηρεσία Τύπου, PAP.

«Αυτό είναι ένα πραγματικό όπλο. Έδειξε την αξία του σε πολέμους στα ανατολικά της Ευρώπης. Χρησιμοποιήθηκε επίσης στη Μέση Ανατολή», είπε ο υπουργός.

Η συμφωνία για το drone θα υπογραφεί πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα κατά την επίσκεψη του Προέδρου της Πολωνίας Andrzej Duda στην Τουρκία. Η Πολωνία αναμένεται να λάβει το πρώτο της Bayraktar TB2 το επόμενο έτος.

Αυτή θα είναι η πρώτη πώληση αεροσκαφών Bayraktar TB2 από την Τουρκία σε έναν από τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail