Ντοκουμέντα από την Τουρκία που αποδεικνύουν την εξόντωση Ελλήνων και χριστιανικών πληθυσμών

Μια απάντηση στον κ. Κιράν

Ο υφυπουργός Γιαβούζ Σελίμ Κιράν επισκέφθηκε τη Θράκη όπου συναντήθηκε, ανενόχλητα , με μέλη της Μουσουλμανικής Μειονότητας. Από τις επαφές του διαπίστωσε ότι οι ομόθρησκοι του καταπιέζονται από τις ελληνικές Αρχές!  Κατά την επίσκεψη του στη Θεσσαλονίκη ανακάλυψε και τουρκική μειονότητα για την οποία ευτυχώς δεν ζήτησε αυτονομία…..

Από: militaire.gr - Λιάνα Μυστακίδου

Τι θράσος Θεέ μου…

Εμείς ως πολιτισμένη χώρα του επιτρέψαμε σωστά να αλωνίζει σε πόλεις και χωριά γιατί δεν φοβόμαστε και δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα.  Με το γνωστό ύφος του νταή που έχουν υιοθετήσει εδώ και καιρό οι Τούρκοι αξιωματούχοι, ο Κιράν  εξέφρασε όσες ανοησίες ήθελε.
Ας τον ρωτήσουμε λοιπόν αν θα μπορούσε ένας δικός μας υφυπουργός να κάνει μια παρόμοια περιοδεία στην Κωνσταντινούπολη και να τολμήσει να μιλήσει για τη συρρίκνωση της ελληνικής Μειονότητας, τις καταπιέσεις που υπέστη, ελεύθερα , ανενόχλητα ,όπως εκείνος.

Δεν φταίει , όμως, ο συγκεκριμένος κύριος γι αυτά που λέει. Φταίμε εμείς που δεν του δίνουμε τις απαντήσεις που του χρειάζονται .Δεν αξιοποιούμε πολλές πηγές που με πολύ κόπο και κίνδυνο , τολμούν να αποκαλύψουν διακεκριμένοι Τούρκοι επιστήμονες για τα πεπραγμένα των προγόνων τους, αλλά και των σημερινών ηγετών τους.

Ο Nevzat Onaran για παράδειγμα έκανε μια επίπονη και εξόχως σημαντική έρευνα   στα τουρκικά Αρχεία και κατέγραψε σε δυο τόμους τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν για τον σφετερισμό, τη λεηλασία των περιουσιών των Αρμενίων και των Ελλήνων στη χώρα του, τόσο την περίοδο των Οθωμανών όσο και την περίοδο της Δημοκρατίας.  Ο πρώτος τόμος καλύπτει την περίοδο 1914-1919 και ο δεύτερος την περίοδο 1920-1930.

Οι δυο τόμοι παρουσιάζουν αδιάψευστα στοιχεία, ντοκουμέντα, εγκυκλίους, πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, πρακτικά μυστικών συνεδριάσεων του Κοινοβουλίου κ.α με τα οποία λεηλατήθηκαν οι περιουσίες των Χριστιανικών πληθυσμών στην Μικρά Ασία.
Φυσικά η έρευνα δεν περιλαμβάνει την περίοδο του 1942 με το φοβερό Βαρλίκι και το Πογκρόμ του 1955 , με τα οποία εξοντώθηκαν οι Έλληνες της Κωνσταντινούπολης, τους οποίους όφειλαν να προστατεύουν βάσει της Συνθήκης της Λοζάνης. Βέβαια και   για αυτή την επίμαχη  περίοδο έχουν γραφεί πολλά και σημαντικά βιβλία.

Το έργο του Onaran  είναι πολύτιμο γιατί αποδεικνύει τους τρόπους και τις μεθόδους που χρησιμοποίησαν  από παλιά οι Τούρκοι για την εξόντωση των Χριστιανικών πληθυσμών.
Εάν ήμασταν σοβαρή χώρα θα του τρίβαμε στη μούρη αυτά τα μοναδικά ντοκουμέντα και θα του κόβαμε τη λαλιά μια για πάντα. Δεν θα τολμούσε να ψελλίσει ούτε λέξη μετά από αυτά που θα διάβαζε.

Αλλά, είπαμε, δεν είμαστε σοβαρή χώρα…
Η Τουρκία για να δικαιολογηθεί για τη Γενοκτονία πλάθει μύθους , παρουσιάζει ψευδή, ανυπόστατα στοιχεί στα διεθνή βήματα. Εμάς κάποιοι μας τα προσφέρουν αλλά φροντίζουμε να τα αγνοούμε για να μην πω ότι τα πετάμε στον κάλαθο των αχρήστων…

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail