Ο τουρκικός στρατός θα φύγει, μόνο έτσι όπως ήλθε, στην Κύπρο

Μπορεί οι προκαταρκτικές συνομιλίες, για μια νέα πενταμερή διάσκεψη για το Κυπριακό, να κατέρρευσαν, όμως, ο Γ. Γ. του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτιέρες, όπως δήλωσε, δεν έχει καμία διάθεση να τα παρατήσει και σχεδιάζει την έναρξη της διαδικασίας, μέσα σε λίγους μήνες, από τώρα, παρά τις αντίθετες θέσεις των δύο μερών και ιδίως της Άγκυρας, η οποία στηρίζει την θέση του νέου Τουρκοκύπριου ηγέτη Ερσίν Τατάρ, για τον διαμελισμό της Κύπρου σε δύο χωριστά κράτη, χωρίς κανέναν δεσμό μεταξύ τους.

Από: tassosanastassopoulos.blogspot.com

Όλα αυτά, φυσικά, σημαίνουν ότι τίποτε δεν τελείωσε και ότι το ζήτημα της πενταμερούς διάσκεψης, απλώς, αναβάλλεται. 

Η ουσία, στην όλη υπόθεση είναι, όπως έχουμε γράψει πολλές φορές, ότι πραγματικη λύση του Κυπριακού δεν μπορεί να υπάρξει, χωρίς την απομάκρυνση του τουρκικού στρατού, από την βόρεια Κύπρο. Αλλά ο τουρκικός στρατός δεν πρόκειται να φύγει, μέσα από μια απλή διαδικασία συνομιλιών και διαπραγματεύσεων. 

Ο τουρκικός στρατός θα φύγει - εάν κάποτε φύγει -, έτσι όπως ήλθε. Δηλαδή με την χρήση της βίας.

Δυστυχώς, η ελληνική πλευρά όλα αυτά τα, χρόνια, που πέρασαν,  από το 1974, ελάχιστα έπραξε, για την προσφυγή, στην χρήση της βίας, τα οποία, μάλιστα, από την εποχή του Κώστα Σημίτη, τα εγκατέλειψε.

Υπό αυτές τις συνθήκες, η πενταμερής διάσκεψη, για το Κυπριακό, αν ποτέ γίνει, καλύτερα είναι να μην πραγματοποιηθεί, ή να οδηγηθεί σε αδιέξοδο, αφού δεν πρόκειται να φέρει την εκδίωξη του τουρκικού στρατού και φυσικά, θα νομιμοποιήσει τα τετελέσμενα, από το 1974 και μετά, με δεδομένο ότι ο παρών συσχετισμός δυνάμεων είναι εις βάρος της ελληνικής πλευράς.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail