Οι Τούρκοι φοβούνται πως οι ΗΠΑ πάνε για βάση στη Σαμοθράκη

Τα μάτια των ΗΠΑ στο νησί της Σαμοθράκης που είναι μπροστά στην Τουρκία

Οι ΗΠΑ που συσσωρεύουν στρατό στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης στη δυτική Θράκη με σκοπό την άσκηση, αυτή τη φορά, σχεδιάζουν να εξοπλίσουν την νήσο Σαμοθράκη και να στήσουν εκεί βάση.

Από: tourkikanea.gr

Ανώτατοι αξιωματικοί των ΗΠΑ που συγκέντρωσαν χιλιάδες στρατό και στρατιωτικά οχήματα στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης της δυτικής Θράκης πού βρίσκεται σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από την Τουρκία, αναφέρεται πως μαζί με αξιωματούχους του Γενικού επιτελείου στρατού της Ελλάδας έκαναν επιθεώρηση στη νήσο Σαμοθράκη.

Στη Σαμοθράκη που βρίσκεται σε απόσταση μόλις 7 μιλίων από την Ίμβρο  που βρίσκεται σε απόσταση 12 μιλίων από το Τσανάκκαλε, αναφέρεται πώς σχεδιάζεται να γίνει μία πίστα ελικοπτέρων εξοπλισμένη με την τελευταία τεχνολογία και σύγχρονη υποδομή. Ο διευθυντής της πολιτικής Αεροπορίας της Ελλάδας Γεώργιος Δριτσάκος και ο διευθυντής αεροδρομίου της Αλεξανδρούπολης Στέλιος Ζαντανίδης μαζί με μηχανικούς έκαναν επιτόπιες έρευνες στο νησί.

Από την κατασκευή της πίστας ελικοπτέρων που θα λειτουργεί επί 24 ώρες θα επωφεληθούν καταρχήν οι στρατιωτικές μονάδες της Ελλάδας και του ΝΑΤΟ καθώς η υπάρχουσα πίστα θα εκσυγχρονιστεί και θα μεγαλώσει.

Αναφέρεται πως οι ανώτατοι αξιωματικοί των ΗΠΑ μετά από την Αλεξανδρούπολη επιθυμούν και τη σύσταση μία μικρής στρατιωτικής βάσης και στη νήσο Σαμοθράκη.

Γιασάρ Αντέρ

https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/abdnin-gozu-turkiyenin-dibindeki-semadirek-adasinda-6437486/

Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.