Η Χαμάς δοκίμασε να χτυπήσει τις εγκαταστάσεις φυσικού αερίου του Ισραήλ στη Μεσόγειο αλλά...

 The Leviathan gas platform, 10km. offshore Israel (photo credit: ΑΛΒΑΤRΟSS)
Freepen.gr - Η Χαμάς εξαπέλυσε πυραύλους προς τις εγκαταστάσεις φυσικού αερίου του Ισραήλ στη Μεσόγειο μετά την έναρξη των συγκρούσεων στη Γάζα την περασμένη Δευτέρα, αναγκάζοντας να τεθούν στο χαμηλότερο επίπεδο λειτουργίας τους, αν και κανένας από τους πυραύλους δεν πλησίασε στις εγκαταστάσεις, αναφέρει η Jerusalem Post.

Οι πύραυλοι δεν παρεμποδίστηκαν καθώς δεν πλησίασαν ποτέ τις πλατφόρμες, αλλά μια αεροσκάφος F-16 του Ισραήλ κατέρριψε ένα drone.

Σύμφωνα με ανώτερο στρατιωτικό αξιωματούχο, οι πιθανότητες ενός πυραύλου να χτυπήσει μια εγκατάσταση θα ήταν περίπου μία στις 10.000. Ωστόσο, εάν το έκανε, η Χαμάς θα το θεωρούσε σημαντικό επίτευγμα και το Ισραήλ θα έπρεπε να ανταποκριθεί ανάλογα.

«Αναγνωρίσαμε τις προετοιμασίες για μια θαλάσσια επίθεση», δήλωσε ο εκπρόσωπος της IDF,  Hidai Zilberman, προσθέτοντας ότι το θαλάσσιο σκάφος είχε πέσει στην παραλία και ετοιμαζόταν να πραγματοποιήσει «τρομοκρατική επίθεση στα ισραηλινά ύδατα» όταν χτυπήθηκε και καταστράφηκε εντελώς. Αρκετοί χειριστές που επέβαιναν, σκοτώθηκαν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail