Πρόεδρος Ενωσης Εισαγγελέων: Δεν μπορείς να υποχρεώσεις έναν άνθρωπο να κάνει το εμβόλιο - Είναι απολυταρχικό!

«Δεν μπορείς να υποβάλλεις έναν άνθρωπο να υποστεί μια σωματική επέμβαση (ακόμα και αν είναι υγειονομικός, έστω και αν αυτή είναι μια ένεση. Και μάλιστα, στον βαθμό που αυτό μπορεί να έχει επίδραση στον οργανισμό του. Μην ξεχνάμε ότι το υποχρεωτικό είναι κάτι που πρέπει να σχετίζεται με το κατά πόσο μπορεί ο άλλος. Η υποχρεωτικότητα σε έναν τέτοιο τομέα είναι περίπου αδύνατη γιατί κανείς οργανισμός δεν είναι ίδιος με τον άλλο. Άλλο κίνδυνο διατρέχει ο Α, άλλον ο Β. [...] Δεν μπορείτε να υποχρεώσετε κανέναν να θέσει σε κίνδυνο τον εαυτό του. Δεν μπορείτε να τον υποχρεώσετε. Είναι μια κίνηση αυτή λιγάκι απολυταρχική κατά έναν τρόπο» υπογράμμισε μεταξύ άλλων η Πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων και αντιεισαγγελέας του Άρειου Πάγου, Άννα Ζαΐρη μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα ΜEGA»

«Η μετακίνηση σε άλλη υπηρεσία πρέπει να γίνεται με συγκατάθεση του εργαζομένου. Αν τον μετακινήσεις βιαίως και χωρίς την θέλησή του είναι ένας τρόπος εκβιασμού. Οι συνταγματολόγοι μοιάζουν να λένε πως η απόφαση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό της ΕΜΑΚ είναι αντισυνταγματική. Δεν είναι αρμοδιότητά μου», συμπλήρωσε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail