Η τουρκική διπλωματία απέτυχε υπό τον Ερντογάν

Freepen.gr - Η σωστή αρχή εξωτερικής πολιτικής για την Τουρκία ήταν η 200 ετών δυτική πολιτική και το σινο-ρωσικό μπλοκ δεν μπορεί να αποτελέσει επιλογή για την Άγκυρα, υποστηρίζει ο αρθρογράφος Taha Akyol τη Δευτέρα με άρθρο του στην  εφημερίδα karar.com.

«Δεν υπάρχει άλλος τρόπος από το να επιστρέψουμε στην προηγούμενη διπλωματία χωρίς να πιαστούμε στους ανέμους της συγκυρίας, της ιδεολογίας και των συναισθημάτων», γράφει ο Akyol.

Η λήψη του 50% των ψήφων στις εκλογές του Ιουνίου 2011 δημιούργησε μια τεράστια έκρηξη αυτοπεποίθησης στο κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) της Τουρκίας και ακολούθησαν τα πρώτα βήματα του αυταρχισμού στην εγχώρια πολιτική.

Επίσης, το 2011, οι προσδοκίες, που προέκυψαν από την Αραβική Άνοιξη, οδήγησαν σε μια αλλαγή στην κατεύθυνση της εξωτερικής πολιτικής της Άγκυρας, δήλωσε ο αρθρογράφος.

Η υποστήριξη για το κυβερνών AKP είναι προς το παρόν χαμηλή, με τα ποσοστά του κόμματος να κυμαίνονται περίπου στο 30-32 τοις εκατό, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Avrasya.

«Σήμερα, στο σημείο που φτάσαμε ως αποτέλεσμα αυτών των πολιτικών, δεν μπορούμε να προσελκύσουμε ξένα κεφάλαια. Είμαστε μόνοι στη διπλωματία. Ακόμη και η Παλαιστίνη δεν στέκεται στην Ανατολική Μεσόγειο », γράφει ο Akyol.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail