Η Συρία βρήκε την ευκαιρία λόγω Γάζας να πλήξει με ρουκέτες το Γκολάν!

Freepen.gr - Αργά το βράδυ της 14ης Μαΐου, εκτοξεύτηκαν τουλάχιστον τρεις πύραυλοι από τη νότια περιοχή της Συρίας προς τα κατεχόμενα του Γκολάν.

Σε μια σύντομη δήλωση, οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) δήλωσαν ότι δύο από τις ρουκέτες είχαν πέσει σε ανοιχτές περιοχές στο Γκολάν, ενώ ένας τρίτος μέσα στη Συρία.

Το Υπουργείο Άμυνας της Συρίας και το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων δεν έχουν ακόμη επιβεβαιώσει ή απορρίψει τους ισχυρισμούς του Ισραήλ. Εν τω μεταξύ, τοπικές πηγές στη δυτική ύπαιθρο της Daraa ανέφεραν ορισμένες «εκρήξεις», μεταδίδει το southfront.org.

Η IDF συνήθως απαντά σε οποιαδήποτε πυρά από τη Συρία μέσα σε λίγες ώρες. Οι συριακές στρατιωτικές θέσεις στη νότια περιοχή είναι οι στόχοι σε τέτοιες περιπτώσεις.

Η επίθεση με ρουκέτες πραγματοποιήθηκε εν μέσω της συνεχιζόμενης ισραηλινής επιχείρησης εναντίον παλαιστινιακών δυνάμεων στη Λωρίδα της Γάζας, συμπεριλαμβανομένης της Παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ. Η ομάδα είναι βασικός σύμμαχος της Δαμασκού και είναι γνωστό ότι είναι παρούσα στη Συρία.

Νωρίτερα το πρωί, ισραηλινές και λιβανέζικες πηγές ανέφεραν ισραηλινή επίθεση σε μια συριακή πόλη που συνορεύει με το Λίβανο. Η φερόμενη επίθεση στόχευσε ένα όχημα που μετέφερε μια αποστολή όπλων στο δρόμο προς το Λίβανο.

Η συνεχιζόμενη μάχη στη Γάζα έχει οδηγήσει σε εντάσεις στη Μέση Ανατολή. Μια μέρα νωρίτερα, εκτοξεύτηκαν τρεις ρουκέτες από το νότιο Λίβανο προς το Ισραήλ. Αργότερα, ο ισραηλινός στρατός σκότωσε έναν έφεδρο μαχητή της Χεζμπολάχ, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε στη γραμμή διαχωρισμού στο νότιο Λίβανο. Η μάχη ενδέχεται να διαδοθεί σύντομα στη Συρία και τον Λίβανο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail