Σε τι ακριβώς οφελεί να ποστάρει κανείς ότι έγινε βαξινέιτεντ με το γνωστό κλισέ;

HeungSoon / pixabay
Το τελευταίο χρονικό διάστημα βλέπω απανωτές αναρτήσεις ανθρώπων που σπεύδουν να ανεβάσουν στο facebook ότι "they got vaccinated" και πως "κερδίζουμε τη ζωή μας πίσω", όπως επίσης και το ανάποδο. Η ίδια ανάρτηση που απλά πολλαπλασιάζεται. Ελάχιστοι, αφού μπαίνουν στη διαδικασία να το κάνουν, παραθέτουν ένα ολοκληρωμένο σκεπτικό προς προβληματισμό.

Του Στρατή Μαζίδη

Βέβαια σε μια χώρα όπου η διαχείριση της πανδημίας ήταν, είναι και θα είναι κατ' αποκλειστικότητα επικοινωνιακή ποντάροντας πότε στον ήλιο και πότε στα εμβόλια, αλλά ουδέποτε σε νέα νοσοκομεία, περισσότερες αναπνευστικές συσκευές ταχείας ροής, εισαγωγή όλων των διαθέσιμων θεραπειών, λογικό κι ένα μέρος της κοινωνίας, να κινείται ανάλογα, ιδίως όταν πρόσκειται σε κόμματα παντός χρώματος.

Μια ιατρική πράξη δεν είναι παίξε-γέλασε, ούτε προσφέρεται για αναρτήσεις με κλισέ συνθήματα για likes. Μια ιατρική πράξη, είναι μια ιατρική πράξη, όχι μόδα ή κίνημα της εποχής. Φανταστείτε από αύριο να ποστάρουμε όλοι αιμοληψίες, υπέρηχους, ακτινογραφίες, κολονοσκοπήσεις, επεμβάσεις κ.ο.κ.

Βέβαια στην περίπτωση των βαξινέιτεντ που προσωπικά πέτυχα, μόνο τη ζωή τους δεν πρόκειται να κερδίσουν πίσω. Ίσως γιατί δεν την έχασαν ποτέ, αφού όντας βολεμένοι του συστήματος, δεν επηρεάστηκαν από απαγορεύσεις και γενικώς δεν υπέστησαν καμία απώλεια.

Το αν κανείς εμβολιάστηκε ή όχι, είναι αυστηρά προσωπική του υπόθεση. Όχι θέμα επικοινωνίας και επιθυμίας αποθέωσης. Υποτίθεται, άλλωστε, ότι κάνεις ή δεν κάνεις το εμβόλιο με ιατρικά κριτήρια.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail