Κάηκε πάλι η Ελλάδα. Ανίκανοι

Ακόμη δεν μπήκαμε στο Καλοκαίρι και η κυβερνητική ανικανότητα έκαψε για άλλη μια φορά την Αττική και την Κορινθία! Αυτή η Πολιτεία και ο κρατικός της μηχανισμός δεν βάζουν ποτέ μυαλό. Το πάθημα δεν τους γίνεται ποτέ μάθημα! Και βέβαια ποτέ δεν φταίει ο κρατικός μηχανισμός που δεν προέβλεψε έγκαιρα, ώστε να λάβει τα κατάλληλα μέτρα, από τη στιγμή που είχε ενημερωθεί πως θα υπάρξουν ισχυροί άνεμοι.

Του Παναγιώτη Αποστόλου
Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

Φταίει πάντα ο “στρατηγός άνεμος” και οι απρόσεκτοι πολίτες. Φταίνε οι μετεωρολόγοι που ήταν ασαφείς στις προβλέψεις τους! Φταίνε όλοι εκτός από τους καθ΄ ην αρμόδιους.

40 χιλιάδες στρέμματα δάσους και οξυγόνου χάθηκαν πάλι σε δυο 24ωρα! Περιουσίες πολιτών ανεκτίμητης αξίας καταστράφηκαν. Και όσων οι περιουσίες σώθηκαν, θα ζήσουν το υπόλοιπο της ζωής τους σε ένα καρβουνιασμένο τοπίο.

Υπεύθυνοι όμως δεν θα υπάρξουν! Όπως μετά από δυο χρόνια δεν υπάρχουν υπεύθυνοι για την βιβλική καταστροφή της Ανατολικής Αττικής όπου θρηνήσαμε 103 θανάτους συμπολιτών μας!

Θα περάσει ένα μικρό χρονικό διάστημα, η είδηση στα Συστημικά ΜΜΕ θα ξεχαστεί, οι κυβερνητικές υποσχέσεις στους πληγέντες θα μείνουν υποσχέσεις και θα περιμένουμε την επόμενη κυβέρνηση για να “κάψει” ότι ακόμη έχει απομείνει.

Όσον αφορά την αναδάσωση των καμένων περιοχών, θα περιμένουμε πάλι την ιδιωτική πρωτοβουλία πολιτών, αφού αυτοί θα επιδείξουν για άλλη μια φορά την ευαισθησία τους για το περιβάλλον.

Πάντως ας βάλλει ο Θεός το χέρι του να μην θρηνήσουμε εκ νέου ανθρώπινα θύματα, γιατί οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς και οι άνεμοι δεν λένε να κοπάσουν.

ΣΗΜ.:

Η φωτογραφία είναι από την “Καθημερινή”. Με το κίτρινο χρώμα εικονίζονται οι περιοχές που έχει ήδη κατακάψει η πυρκαγιά, ενώ τα κόκκινα σημεία αντιστοιχούν σε ενεργά μέτωπα.

Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.