Ο Ερντογάν προτρέπει σε δράση εναντίον του Ισραήλ μετά τις συγκρούσεις στο Αλ Ακτσά

Freepen.gr - Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε το Σάββατο τη διεθνή κοινότητα να αναλάβει αποτελεσματική δράση ενάντια στις ισραηλινές επιθέσεις στο τζαμί Al-Aqsa, στην Ιερουσαλήμ και στα παλαιστινιακά σπίτια.

«Η Ιερουσαλήμ είναι ο ίδιος ο κόσμος, και οι Μουσουλμάνοι εκεί είναι η ίδια η ανθρωπότητα», δήλωσε ο Ερντογάν σε ένα tweet.

Είπε ότι η προστασία της τιμής και της αξιοπρέπειας της ιερής πόλης της Ιερουσαλήμ είναι καθήκον κάθε μουσουλμάνου.

«Θεωρούμε κάθε επίθεση σε χώρους λατρείας, κυρίως στην Αλ-Άκσα, και στους μουσουλμάνους, ως επιθέσεις εναντίον μας», είπε. «Είναι καθήκον κάθε ατόμου που αυτοαποκαλείται ανθρώπινο ον, να αντιτίθεται στους τυράννους που μολύνουν την Ιερουσαλήμ, το ιερό σπίτι για τρεις θρησκείες».

Ο Τούρκος πρόεδρος υπογράμμισε ότι το να παραμείνει σιωπηλός ή να μην λάβει σημαντική στάση ενάντια στις επιθέσεις από το κράτος του Ισραήλ «δε διαφέρει από το να τις στηρίξει» και ισοδυναμεί με «να είναι αξεσουάρ στην τυραννία που συμβαίνει στα παλαιστινιακά εδάφη».

Ο Ερντογάν χαρακτήρισε το Ισραήλ «κράτος τρομοκράτη» το Σάββατο, αφού η ισραηλινή αστυνομία πυροβόλησε λαστιχένιες σφαίρες και χειροβομβίδες προς Παλαιστίνιους νεολαίους στο τζαμί Al-Aqsa της Ιερουσαλήμ την Παρασκευή κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στο σημείο.

Πρόσθεσε επίσης ότι η Άγκυρα είχε ξεκινήσει πρωτοβουλίες για την κινητοποίηση διεθνών οργανισμών.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail