Τι φοβάμαι ότι θα διαπιστώσουμε όταν συλληφθούν οι δράστες του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά

ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ - Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου να λέω πως η βάση κάθε δημοκρατίας είναι η τάξη, και η βάση της τάξης είναι η τιμωρία του παραβατικού. Όταν η τιμωρία είναι "χάδι", το έγκλημα συμφέρει, και γίνεται όλο και πιο αδίστακτο. Οδύρονται τώρα οι προοδευτικούληδες για τη ζωή της 20χρονης μητέρας στα Γλυκά Νερά, αλλά όταν ο Φαήλος κι εγώ λέμε ότι τα ΙΣΟΒΙΑ πρέπει να είναι ΙΣΟΒΙΑ, είμαστε "ακροδεξιοί" που δεν ξέρουν από σύγχρονη σωφρονιστική αγαπησιάρικη φιλοσοφία, η οποία τάχα μου θα παραλάβει τα κτήνη των Γλυκών Νερών και, με στοργή και προδέρμ, θα τους παραδώσει μετά από λίγα χρόνια χρήσιμους στην κοινωνία. 

Όταν τα κτήνη συλληφθούν, και ελπίζω αυτό να γίνω σύντομα, θα διαπιστώσουμε ότι δεν είναι η πρώτη εγκληματική πράξη που έκαναν στη ζωή τους. Έχουν συλληφθεί, έχουν αφεθεί ελεύθεροι, έχουν ξανασυλληφθεί, έχουν ξαναφεθεί ελεύθεροι ή καταδικάστηκαν σε μερικούς μήνες με αναστολή ή κάποιος υπουργός με ευεργετικές διατάξεις τους απελευθέρωσε. 

Έτσι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το έγκλημα στην Ελλάδα είναι μια προσοδοφόρα δραστηριότητα με πολύ κέρδος και ελάχιστο ρίσκο. 

Αν ήξεραν ότι από τη στιγμή που θα ακουστεί στο δικαστήριο η λέξη ισόβια, στην υπόλοιπη ζωή τους θα βλέπουν τέσσερεις τοίχους μέχρι να τους βγάλουν από εκεί μέσα οριζόντιους, θα το σκεφτόντουσαν πολύ καλύτερα.

Θάνος Τζήμερος



Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail