Τουρκία κι Αίγυπτος πραγματοποιούν αρχικές συναντήσεις σε μια προσωρινή προσέγγιση

Freepen.gr - Η Τουρκία και η Αίγυπτος πραγματοποιούν διμερείς διερευνητικές συναντήσεις στο πλαίσιο προσεκτικών προσπαθειών να επιδιορθώσουν τους δεσμούς που προκαλούνται από συγκρουόμενες θέσεις σχετικά με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα και τον πόλεμο στη Λιβύη.

Οι αναπληρωτές υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών ηγούνται των συνομιλιών στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα του Καΐρου, αναφέρει το ahvalnews.com.

"Αυτές οι διερευνητικές συζητήσεις θα επικεντρωθούν στα απαραίτητα βήματα που μπορεί να οδηγήσουν στην εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, διμερώς και στο περιφερειακό πλαίσιο", δήλωσαν την Τρίτη τα υπουργεία Εξωτερικών και των δύο χωρών.

Οι συναντήσεις μεταξύ αξιωματούχων πληροφοριών προηγήθηκαν των συνομιλιών της Τετάρτης. Οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών μίλησαν επίσης τηλεφωνικά τον περασμένο μήνα.

Η Τουρκία επιδιώκει να αποκαταστήσει τις σχέσεις με την Αίγυπτο και τα αραβικά κράτη στον Κόλπο μετά την ανάληψη των καθηκόντων από τον Τζο Μπάιντεν ως προέδρου των ΗΠΑ τον Ιανουάριο. Οι διαφορές πολιτικής έχουν αφήσει την Τουρκία απομονωμένη τόσο από τους αραβικούς γείτονές της όσο και από τους συμμάχους του ΝΑΤΟ με επικεφαλής τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Αίγυπτος χαιρέτισε προσεκτικά την κίνηση ως πρώτο βήμα.

«Υπάρχει μεγάλη δυσπιστία που τροφοδοτείται από οκτώ χρόνια ανοιχτής εχθρότητας και έτσι η Αίγυπτος αισθάνεται διστακτική», δήλωσε ο Ναέλ Σάμα, συγγραφέας ενός βιβλίου για την εξωτερική πολιτική της Αιγύπτου, σύμφωνα με το AFP.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail