Οι ΗΠΑ αποκτούν μια ακόμη πλωτή ναυτική βάση

Το Πολεμικό Ναυτικό των Η.Π.Α. θα θέσει σε λειτουργία τη νεότερη κινητή βάση, το μελλοντικό USS Miguel Keith (ESB 5), στις 8 Μαΐου, στο Naval Air Station North Island, Coronado, της Καλιφόρνια.

Το πλοίο μπορεί να φιλοξενήσει περίπου 100 στρατιωτικούς αξιωματικούς και πλήρωμα, μαζί με 44 Ναυτικούς Στρατιωτικής Στρατιωτικής Υπηρεσίας. Έχει μήκος 785 πόδια, ακτίνα 164 πόδια και βύθισμα περίπου 39 πόδια.

Το πλοίο ναυπηγήθηκε στο Σαν Ντιέγκο από την General Dynamics NASSCO και παραδόθηκε στο Ναυτικό στις 15 Νοεμβρίου 2019.

Το USS Miguel Keith είναι η τρίτη θαλάσσια βάση (ESB). Τα ESB ήταν προηγουμένως γνωστά ως Afloat Forward Staging Base. Αυτά τα πλοία είναι ευέλικτες πλατφόρμες που παρέχουν μετακίνηση εφοδιαστικής από θάλασσα σε ακτή, υποστηρίζοντας ένα ευρύ φάσμα στρατιωτικών επιχειρήσεων. Το ESB έχει σχεδιαστεί με τέσσερις βασικές δυνατότητες: αεροπορικές εγκαταστάσεις, ελλιμενισμό, περιοχή στάσης εξοπλισμού και εντολή και έλεγχο.

Το USS Miguel Keith θα είναι μέρος της Forward Deployed Naval Force που λειτουργεί από τη Saipan.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail