Η Τουρκία παρακαλά τη Ρωσία για τους τουρίστες

Prinzessin_Lillifee / pixabay
Η Τουρκία πρότεινε στη Ρωσία να στείλει τους αξιωματούχους της στην Αττάλειας τον επόμενο μήνα για να επιθεωρήσουν τα μέτρα που ελήφθησαν για τη διασφάλιση της ασφάλειας των Ρώσων επισκεπτών, ανέφερε την Τρίτη το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Τον περασμένο μήνα, η Ρωσία, ο νούμερο ένα πάροχος τουριστών στην Τουρκία, περιόρισε τις πτήσεις από και προς τη χώρα από τις 15 Απριλίου έως την 1η Ιουνίου, επικαλούμενη τους κινδύνους που προκαλεί η αύξηση των περιπτώσεων COVID-19. Η απόφαση της Μόσχας ελήφθη κατά τη διάρκεια διμερών εντάσεων σχετικά με την τουρκική πολιτική και στρατιωτική υποστήριξη στην Ουκρανία.

Η τουρκική κυβέρνηση έστειλε πρόσκληση για την επίσκεψη την περασμένη εβδομάδα, δήλωσε ο Μεχμέτ Σαμσάρ, πρέσβης της Τουρκίας στη Ρωσία, σύμφωνα με το TASS.

Η Τουρκία επιδιώκει να προσελκύσει περισσότερους τουρίστες στη χώρα για να ενισχύσει την οικονομική ανάπτυξη και να κερδίσει ζωτικά έσοδα σε ξένο νόμισμα. Η μείωση του εισοδήματος από τον τουρισμό συνέβαλε στη μείωση της αξίας της λίρας έναντι των μεγάλων νομισμάτων πέρυσι.

Σχεδόν 7 εκατομμύρια Ρώσοι τουρίστες επισκέφτηκαν την Τουρκία το 2019. Ο αριθμός αυτός μειώθηκε κατά 77% πέρυσι λόγω του COVID-19.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail