Η πολιτική φθορά της κυβέρνησης θα είναι ραγδαία, όσο και αν τα ΜΜΕ την στηρίζουν

Η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις δείχνει ιδεολογική εμμονή, και έχει λόγους.  Η κυβέρνηση, μετά την αποκάλυψη των λαθών της στην αντιμετώπιση της πανδημίας, επενδύει όλο το πολιτικό της κεφάλαιο στις γρήγορες επενδύσεις των πολυεθνικών, κυρίως στην ενέργεια, με τους Κοινοτικούς πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης. 

Γιάννης Μαγκριώτης

Καταλαβαίνει ότι σύντομα, όταν τραβηχτεί η κουρτίνα του φόβου από τον κορωνοϊό, θα καταρρεύσει το αφήγημα για την επιτυχή διαχείριση της υγειονομικής κρίσης. 

Δυστυχώς, θα αποκαλυφθεί και το μέγεθος της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που δημιούργησε η πανδημία, αλλά και τα παρατεταμένα και αυστηρά lockdown, τα μεγαλύτερης διάρκειας και με τις περισσότερες απαγορεύσεις στην ΕΕ. 

Η πολιτική φθορά της θα είναι ραγδαία, όσο και αν τα ΜΜΕ την στηρίζουν. 

Διαλέγει ως απάντηση τη λογιστική αύξηση του ΑΕΠ, που θα δημιουργήσει η γρήγορη απορρόφηση των Κοινοτικών κονδυλίων, που μόνο οι πολυεθνικές και οι μεγάλοι εγχώριοι όμιλοι μπορούν να πετύχουν.
Παραβλέπει την ανάγκη να στηριχτούν οι μικρομεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις στους ίδιους τομείς, που θα δημιουργήσουν πολύ μεγαλύτερη εθνική προστιθέμενη αξία και περισσότερες και καλύτερα αμοιβόμενες θέσεις εργασίας. 

Την ακόμη μεγαλύτερη αποδυνάμωση της θέσης των σημερινών εργαζόμενων στις πολυεθνικές και στους μεγάλους εγχώριους ομίλους προωθεί η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο του κ. Χατζηδάκη, όπως και μελλοντικών εργαζομένων των πολυεθνικών, που ήδη άτυπα έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση να καρπωθούν τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης.

Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.