Όταν οι αστυφύλακες πάνε πλατεία, οι παράνομοι πάνε στην εξοχή

Alexas_Fotos / pixabay
Όταν οι αστυφύλακες πάνε πλατεία, οι παράνομοι πάνε στην εξοχή. Όταν οι πυροσβέστες είναι υποχρεωμένοι να τρυπηθούν, το μυαλό είναι στον ιό και όχι στον εμπρηστή. Όταν οι πυροφύλακες είναι αραχτοί στα γραφεία του δήμου ή στο σπίτι τους, οι συνοριοφύλακες είναι στο Κολωνάκι και φυλάνε Μένιους, οι αγροφύλακες στα πάρκα, και ο νόμος λέει τη νύχτα κυκλοφορεί μόνο ο ιός, ποιος να κοιτάξει το δάσος, τα λαγκάδια και τα ρουμάνια; Ούτε οι κουκουβάγιες…

Ο φόβος φυλάει τα έρημα και το πρόστιμο τον Έλληνα. Τι μπορεί να γίνει σε μια νύχτα απαγόρευσης; Ό,τι τραβά η φαντασία κάθε παράνομου. Άμα έχεις κάνει μια γερή μπάζα από μια ληστεία και να σου ρίξουν ένα πρόστιμο 300 ευρώ, το μεροκάματο πήγε καλά, αφού κανένας δεν σε είδε πουθενά.

Μπούκαρες σε βίλα; Έβαλες φωτιά στο δάσος; Παρέδωσες το εμπόρευμα με την κόκα; Ησυχία, τάξη και ασφάλεια! Ο ιός να είναι καλά και τα μάτια και τα αυτιά του λαού κλεισμένα καλά στο σπίτι. Νυχτοπούλια, αλεπούδες και άλλα αρπαχτικά της νύχτας και ο Θεός να έχει καλά τον ιό και τον υπουργό με τις ιδέες του, που έκανε πιο εύκολη τη ζωή των παρανόμων.

Καρπούζια θες να κλέψεις; Κότες; Χρηματοκιβώτια; Βίλες; Η νύχτα είναι δική σου! Όπως λέει και μια ελληνική παροιμία, «η νύχτα βγάζει επίσκοπο και η αυγή μητροπολίτη»…Το συνωστισμό στις πλατείες να κοιτάτε αδέλφια και τι κάνει το δάσος, οι εμπρηστές και οι ληστές.. , μην τον είδατε, μην τον απαντήσατε τον Κίτσο το λεβέντη τον αρχιληστή !

Θόδωρος Γαλανόπουλος

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail