Πάνω από το ένα τέταρτο των Τούρκων δεν μπορούν να καλύψουν βασικές ανάγκες

Freepen.gr - Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα, το 26,6 τοις εκατό των Τούρκων δηλώνει ότι δεν μπορεί να καλύψει το βασικό κόστος διαβίωσής τους, ενώ το 54 τοις εκατό δηλώνει ότι μόλις που τα καταφέρνει, ανέφεραν τη Δευτέρα τα τουρκικά μέσα, σημειώνει το turkishminute.com.

Η έρευνα διεξήχθη από την κορυφαία τοπική εταιρεία δημοσκοπήσεων MetroPoll σε 1.752 άτομα τον Απρίλιο.

Οι άνθρωποι που λένε ότι μπορούν να καλύψουν όλες τις ανάγκες διαβίωσής τους ανήλθαν στο 17,2% των ερωτηθέντων. Ο αριθμός μειώθηκε κατά 8,8 εκατοστιαίες μονάδες από τον Απρίλιο του 2020, ανέφερε η MetroPoll.

Η πανδημία του COVID-19, ο διψήφιος πληθωρισμός και η πτώση της αξίας της λίρας πλήττουν το βιοτικό επίπεδο στην Τουρκία, οδηγώντας πολλούς ανθρώπους στη φτώχεια.

Παρόλο που τα τελευταία στοιχεία της TurkStat δείχνουν ότι υπάρχουν περίπου 4 εκατομμύρια άνεργοι στην Τουρκία, η Συνομοσπονδία Προοδευτικών Συνδικάτων (DİSK-AR) αμφισβητεί την ακρίβειά της, λέγοντας ότι ο πραγματικός αριθμός είναι περίπου 10 εκατομμύρια.

Ο πληθωρισμός στη χώρα αυξήθηκε στο 17,1% τον Απρίλιο από 16,2% τον Μάρτιο, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν στις 3 Μαΐου. Ο τουρκικός πληθωρισμός υπερβαίνει τις ετήσιες αυξήσεις τιμών σε όλες τις μεγάλες οικονομίες των αναδυόμενων αγορών, εκτός από την Αργεντινή που πλήττεται από την κρίση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail