Τουρκική εταιρεία κόβει το ρεύμα στο Λίβανο επικαλούμενη απλήρωτα χρέη

karpowership.com
Freepen.gr - Η Τουρκική Karadeniz Holding διέκοψε την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας που προμηθεύει στον Λίβανο, επικαλούμενη απλήρωτα χρέη και απειλεί με νομικές ενέργειες για κατασχέσεις, ανέφερε το Reuters την Παρασκευή.

Η Karadeniz, η οποία προμηθεύει ηλεκτρική ενέργεια μέσω δύο φορτηγίδων που ανήκουν στη θυγατρική της Karpowership, απενεργοποίησε τις γεννήτριες στις 8 π.μ. τοπική ώρα, έγραψε χθες το Reuters επικαλούμενο ανώνυμη πηγή με γνώση του θέματος.

Η εταιρεία παρέχει 370 μεγαβάτ ηλεκτρικής ενέργειας στον Λίβανο, ή περίπου το ένα τέταρτο του τρέχοντος εφοδιασμού της χώρας. Το κλείσιμο ακολούθησε μια προειδοποίηση της εταιρείας προς την κυβέρνηση του Λιβάνου νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα.

Ο Λίβανος, ένα υπερχρεωμένο έθνος, δεν είχε αρκετή ικανότητα να ανταποκριθεί στην απαίτηση πριν από τη διακοπή, γράφει το Reuters.

«Για 18 μήνες είμαστε εξαιρετικά ευέλικτοι με το κράτος, παρέχοντας συνεχώς ισχύ με πληρωμές ΄γ σχέδιο πληρωμής, επειδή η χώρα αντιμετώπιζε ήδη δύσκολες στιγμές», δήλωσε η Karpowerhip σε δήλωση. «Ωστόσο, καμία εταιρεία δεν μπορεί να λειτουργήσει σε περιβάλλον με τέτοιο άμεσο και αδικαιολόγητο κίνδυνο».

Τα χρήματα που οφείλει ο Λίβανος ξεπερνούν τα 100 εκατομμύρια δολάρια και η κυβέρνηση δεν έχει επιδιώξει να ξεκινήσει συνομιλίες για την επίλυση των καθυστερούμενων χρεών, ανέφερε η πηγή.

Ένας εισαγγελέας στο Λίβανο απείλησε να καταλάβει τις φορτηγίδες της εταιρείας αυτό το μήνα αφού ένα τοπικό τηλεοπτικό κανάλι έκανε λόγο για πιθανή διαφθορά στη σύμβαση για την παροχή ρεύματος.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail