Μόνιμη εγκατάσταση μεταναστών στα ακριτικά νησιά; Ναι και είναι επιδοτούμενη!

Όλοι θυμόμαστε τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού, οι οποίες μάλιστα έγιναν από την Χίο, για καμία μόνιμη παραμονή μεταναστών στα ακριτικά νησιά. Εξαγγελίες που κάθε λίγο και λιγάκι ο Υπουργός Μετανάστευσης κ. Μηταράκης τις επαναλαμβάνει, μιας και έχει την απόλυτη ευθύνη για την υλοποίηση τους.

Ισχύει όμως κάτι τέτοιο ή είναι άλλη μία επικοινωνιακή φούσκα του κ. Μηταράκη για να διασκεδάσει τις ανησυχίες των ακριτών; 

Δυστυχώς, τραγικά γεγονότα που έγιναν γνωστά από δημοσιεύματα και συνέβησαν όλα στη Χίο, έρχονται να επιβεβαιώσουν το ακριβώς αντίθετο:

Οι δύο αιφνίδιοι θάνατοι μεταναστών (Σομαλός χαρακτηρισμένος πρόσφυγας και Ιρακινός με παραμονή δύο χρόνων στη ΒΙΑΛ), η γέννα της Σομαλής (χαρακτηρισμένη κι αυτή ως πρόσφυγας) μέσα στον δρόμο (!) και η Σομαλή που παρόλο που καταδικάστηκε για αδικήματα και εξέτισε την ποινή της στο τμήμα κράτησης γυναικών στον Ελαιώνα Θηβών επέστρεψε Χίο και δηλώνει ως μόνιμη κατοικία την ΒΙΑΛ (!), έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό. Ξέχωρα από την ανθρωπιστική πλευρά των γεγονότων, αποδεικνύουν ότι συντελείται η μόνιμη παραμονή - εγκλωβισμός μεταναστών στο ακριτικό νησί της Χίου ακόμα και για αυτούς που έχει αποδοθεί το άσυλο!

Ένα άλλο χαρακτηριστικό, που εκφράζεται και ως απορία πολλών, είναι, το πως είναι δυνατόν σύμφωνα με τις εξαγγελίες του Υπουργού, να πραγματοποιείται αποσυμφόρηση στα νησιά και παρόλα αυτά η πραγματικότητα να είναι τελείως διαφορετική;

Το υπουργείο όσο και αν φαίνεται παράξενο πριμοδοτεί με το πρόγραμμα HELIOS την μόνιμη εγκατάσταση μεταναστών στα ακριτικά νησιά! Μάλιστα μόνο στο Βόρειο Αιγαίο για το 2ο τρίμηνο του 2021 αύξησε τους "ωφελούμενους στο σύστημα" από 4.883 σε 5.470!

Αποκαλύπτεται λοιπόν ξεκάθαρα η απροκάλυπτη κοροϊδία του Μηταράκη - Κυβέρνησης που άλλα λένε και άλλα γίνονται.

Στους "ωφελούμενους" μετανάστες παρέχονται μαθήματα ένταξης, στήριξη στέγασης, στήριξη της απασχόλησης κλπ , με κύριο στόχο όπως λέει το ενημερωτικό φυλλάδιο του ΔΟΜ:

α) Να ενισχυθούν οι προοπτικές ανεξαρτησίας και αυτονομίας των επωφελούμενων καθιστώντας τους ενεργά μέλη της ελληνικής κοινωνίας.

β) Να δημιουργηθεί ένας μηχανισμός ένταξης για τις συγκεκριμένες ομάδες που θα αποτελέσει και ένα εκ περιτροπής μηχανισμό στέγασης στο ήδη υπάρχον προσωρινό σύστημα στέγασης της Ελλάδας.
https://greece.iom.int/.../hellenic-integration-support...

 Το πρόγραμμα HELIOS είναι μόνο γι αυτούς που έχουν λάβει θετική απόφαση ασύλου. Η επιδότηση ενοικίου και στέγης από τις ΜΚΟ που "τρέχουν" το πρόγραμμα {Catholic Relief Services (CRS), Danish Refugee Council Greece (DRC Greece), Greek Council for Refugees (GCR), Solidarity Now, INTERSOS, Municipality Development Agency Thessaloniki S.A (MDAT), Metadrasi, PLOIGOS, Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Λεβαδέων (ΚΕΔΗΛ)} είναι υπεύθυνες για την εγκατάσταση των μεταναστών στα ακριτικά νησιά όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Έτσι ενώ στα χαρτιά του υπουργείου φαίνεται να μειώνονται οι αριθμοί των μεταναστών στα ΚΥΤ (τύπου ΒΙΑΛ), μεταφέρονται σε οικίες εντός των αστικών κέντρων των νησιών.

Επίσης πολλοί είναι οι μετανάστες (με χαρακτηρισμό πρόσφυγα) που επιστρέφουν από την ηπειρωτική Ελλάδα και διαμένουν στα διαμερίσματα που επιδοτούνται από το πρόγραμμα HELIOS αφού έλεγχος στις επιστροφές από την ενδοχώρα δεν υφίσταται και κανένας δεν γνωρίζει το "ποιοι, που και πόσοι" διαμένουν εντός αυτών των κατοικιών!

Για άλλη μια φορά οι δηλώσεις του υπουργού αποδεικνύονται κούφιες όπως "το γρήγορο άσυλο" μετά μάλιστα από 1,5 χρόνο μηδενικών ροών ή το "καμία μόνιμη παραμονή" στις ακριτικές περιοχές .
Οι ΜΚΟ ασκούν τον έλεγχο και εγκαθιστούν με μόνιμη παραμονή τον μεταναστευτικό πληθυσμό στα νησιά με τις ευλογίες μάλιστα του "ακρίτα" Υπουργού κ. Μηταράκη.

Με επιδοτούμενα προγράμματα, όπως άλλωστε και οι Υπερδομές των εκατομμυρίων ευρώ, επιδιώκεται η άλωση των ακριτικών νησιών.

Των ακριτικών νησιών που φυλλορροούν από νέους, αφού δεν υπάρχει τίποτα να τους κρατήσει σ αυτά επαγγελματικά, των ακριτικών νησιών που είναι παραμελημένα από την αθηνοκεντρική εξουσία και γερνούν πληθυσμιακά.

Αλλωστε οι σημερινές ξεδιάντροπες δηλώσεις του πρωθυπουργού και του υπουργού περί ανάγκης εισαγωγής φτηνού εργατικού δυναμικού σε μια ήδη κατεστραμμένη οικονομικά Ελλάδα (ακόμη κι αν η εισαγωγή αυτή γίνεται μέσω δουλεμπορικών κυκλωμάτων με το επικίνδυνο πέρασμα του Αιγαίου), έρχονται να επιβεβαιώσουν τα χειρότερα.

Ότι τα εκατομμύρια της κατασκευής των κέντρων που εναγωνίως κάποιοι περιμένουν να «καταναλωθούν», τα εκατομμύρια της διαχείρισης του μεταναστευτικού και της δημιουργίας στρατού εξαρτημένων γύρω από αυτό, υπερτερούν απέναντι στους εθνικούς κινδύνους, απέναντι στην πραγματική θωράκιση των νησιών και την ευημερία τους, με πραγματική ανάπτυξη, με προοπτική.

Όσοι έχουν μεθοδεύσει τέτοιους σχεδιασμούς δεν υπολογίζουν κάτι βασικό. Νομίζουν ότι όλοι σκέπτονται και κινούνται με ιδιοτελή κίνητρα.

Οι ακρίτες όμως έχουν αποδείξει ότι δεν εξαγοράζονται. Μέσα από τους αγώνες τους έχουν αποδείξει ότι είναι αυτοί που θα έχουν τον τελευταίο λόγο.

Παγχιακή Επιτροπή ΑΓΩΝΑ

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail