Η Τουρκία δηλώνει «έτοιμη να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για την Παλαιστίνη»

Freepen.gr - Ήρθε η ώρα να δείξουμε ενότητα και αποφασιστικότητα για την Παλαιστίνη και η Τουρκία είναι έτοιμη να κάνει οποιοδήποτε απαραίτητο βήμα, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε έκτακτη συνάντηση του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας (OIC) στις 16 Μαΐου.

Στην τηλεδιάσκεψη για να συζητηθούν οι επιθέσεις του Ισραήλ στην Παλαιστίνη, ο Τσαβούσογλου είπε ότι το Ισραήλ στοχεύει επίσης μέλη του Τύπου και ότι οι μισοί από αυτούς που έχασαν τη ζωή τους στη Γάζα ήταν γυναίκες και παιδιά.

Ο Τσαβούσογλου δήλωσε πως η διεθνής κοινότητα έχει καθήκον να προστατεύσει τους Παλαιστίνιους αμάχους, και ο OIC έχει μεγάλη ευθύνη σε αυτό το πλαίσιο.

Τόνισε επίσης τη σημασία των διεθνών μηχανισμών προστασίας για τους Παλαιστίνιους πολίτες σύμφωνα με το ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ το 2018.

Δηλώνοντας ότι αυτός ο μηχανισμός μπορεί να καθιερωθεί με τις οικονομικές και στρατιωτικές συνεισφορές των εθελοντικών χωρών, ο Τσαβούσογλου συμπλήρωσε επίσης ότι οι Ισραηλινοί πολιτικοί και στρατιωτικοί αξιωματούχοι που έχουν κριθεί ένοχοι για παραβίαση των δικαιωμάτων των Παλαιστινίων πρέπει να θεωρηθούν υπεύθυνοι.

Πρόσθεσε ότι σε αυτό το πλαίσιο, το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο έχει έναν ειδικό ρόλο.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail