Οι Αζέροι παραμένουν σε αρμένικο έδαφος - Κίνδυνος νέας σύγκρουσης στο νότιο Καύκασο

Freepen.gr - Το Αρμενικό Υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι το Σάββατο το πρωί ο στρατός των Αζέρων δεν είχε αποσυρθεί πλήρως από την αρμενική επικράτεια μετά από παραβίαση στις επαρχίες Syunik και Gegharkunik στις 12 και 13 Μαΐου.

«Παρά το γεγονός ότι, ως αποτέλεσμα των ενεργειών που ανέλαβαν οι αρμενικές στρατιωτικές μονάδες, τα στρατεύματα των Αζέρων αναγκάστηκαν να αποσυρθούν από ορισμένες περιοχές, ένα μέρος αυτών εξακολουθεί να βρίσκεται στο έδαφος της Δημοκρατίας της Αρμενίας», δήλωσε το Υπουργείο Άμυνας.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Δημοκρατίας της Αρμενίας αποδίδουν σημασία στην ανάγκη ειρηνικής επίλυσης της κατάστασης, αλλά ταυτόχρονα ανακοινώνουν ότι οι παραβιάσεις κατά των κυρίαρχων εδαφών της Αρμενίας είναι εντελώς απαράδεκτες και η πλευρά του Αζερμπαϊτζάν πρέπει να επιστρέψει στις αρχικές της θέσεις χωρίς προ - προϋποθέσεις", ανέφερε, προσθέτοντας ότι ο αρμενικός στρατός έχει τον πλήρη έλεγχο των γραμμών επικοινωνίας και" ολόκληρο το έδαφος όπου ο στρατός των Αζέρων προσπάθησε να προχωρήσει, καθώς και τα ίδια τα στρατεύματα των Αζέρων".

"Αναμένεται ότι οι διαπραγματεύσεις που ξεκίνησαν στις 12 Μαΐου για την ειρηνική επίλυση του ζητήματος θα συνεχιστούν σήμερα".

Η Δημοκρατία της Αρμενίας είναι αποφασισμένη να αναλάβει όλες τις ενέργειες για να διασφαλίσει την εδαφική της ακεραιότητα και αυτό έχει μεταφερθεί σε εταίρους σε διάφορες αρένες, δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Αρμενίας Άννα Ναγδαλιάν για τη διεθνή αντίδραση στην εισβολή των Αζέρων στην αρμενική επικράτεια.

«Για άλλη μια φορά υπογραμμίζουμε ότι ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν εισέβαλε στο κυρίαρχο έδαφος της Αρμενίας. Εκτιμούμε ιδιαίτερα τις κλήσεις των διεθνών εταίρων μας που απευθύνονται στο Αζερμπαϊτζάν για την άμεση απόσυρση των στρατιωτικών του μονάδων από την αρμενική επικράτεια. Το αρμενικό υπουργείο Εξωτερικών ελπίζει ότι η πλευρά του Αζερμπαϊτζάν θα ακολουθήσει αυτές τις εκκλήσεις και δεν θα κλιμακώσει περαιτέρω την κατάσταση".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail