Έξι λιβυκά κόμματα ζητούν να πάρουν δρόμο ξένες δυνάμεις και μισθοφόροι από τη χώρα

Freepen.gr - Έξι πολιτικά κόμματα της Λιβύης εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους για τη δήλωση που εξέδωσε η Ομάδα των Επτά βιομηχανικών χωρών (G7) σχετικά με την υποστήριξη των εκλογών του Δεκεμβρίου και την απόσυρση όλων των ξένων και μισθοφόρων δυνάμεων από τη Λιβύη.

Σε μια δήλωση, τα πολιτικά μπλοκ επιβεβαίωσαν ότι η δήλωση ήταν σύμφωνη με τα αιτήματα του λαού της Λιβύης για διεξαγωγή των εκλογών, όπως είχε προγραμματιστεί στις 24 Δεκεμβρίου 2021, και χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις.

Στη δήλωσή τους, επιβεβαίωσαν την πλήρη υποστήριξή τους στη ειλικρινή και πατριωτική θέση της υπουργού Εξωτερικών της Λιβύης, Νατζλά Αλ-Μάνγκους σχετικά με την ανάγκη να εγκαταλείψουν τη χώρα όλες οι ξένες δυνάμεις και μισθοφόροι, για να διατηρηθεί η κυριαρχία της χώρας.

Επίσης ζητούν από το Προεδρικό Συμβούλιο και την Κυβέρνηση της Εθνικής Ενότητας (GNU) να λάβουν μια κοινή θέση που θα υπερασπίζεται την κρατική κυριαρχία και ζητούν από την εκτελεστική αρχή να αναλάβει την ευθύνη για την προστασία των μελών της κυβέρνησης και να καταδικάσει τις απειλές εναντίον τους.

Επιβεβαίωσαν επίσης ότι η παρουσία ξένων δυνάμεων δεν έχει την έγκριση του λαού της Λιβύης και δεν έχει εγκριθεί από το κοινοβούλιο της Λιβύης. Η δήλωση κατήγγειλε τις εκκλήσεις ορισμένων κομμάτων να νομιμοποιήσουν την παρουσία αυτών των δυνάμεων.

Τα έξι πολιτικά συγκροτήματα της Λιβύης έχουν ως εξής:

The Civil Democratic Caucus

The Libya Revival Bloc

Al-Wasat Youth Movement

Libyan National Movement

The National Center Party

The Libyan Youth Movement
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail