Όταν ο βασιλιάς της παραμυθοχώρας τους έκλεισε όλους σπίτι κι ονόμασε τις ελευθερίες τους...προνόμια!

Victoria_Borodinova / pixabay
Ήταν μια παραμυθοχώρα που οι κάτοικοι της ήταν πολύ περήφανοι για τους προγόνους τους αλλά δε συμπαθούσαν τους κυβερνήτες τους, τους οποίους βέβαια ψήφιζαν. Αντιπαθούσαν δε πολύ τους τελάληδες. Ήξεραν ότι εξυπηρετούσαν τα συμφέροντα των κυβερνητών νυν και επίδοξων αλλά κατέληγαν πάντα να κάνουν ό,τι έλεγαν οι τελάληδες που αντιπαθούσαν και ήρθε μια μέρα που μια ουσία που έφερε η σκόνη ένα σκοτεινό βασίλειο έπεσε στο νερό της παραμυθοχώρας.

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού

Η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της παραμυθοχώρας δεν επηρεάστηκε από τη σκόνη καθώς επηρέαζε μόνο τους ευάλωτους οργανισμούς και επιπλέον υπήρχαν διαθέσιμα φάρμακα και η σωστή φροντίδα στα καθαρά παραμυθονοσοκομεία θα αναρρώναν αρκετοί από το μικρό ποσοστό που απειλούνταν. 

Επειδή όμως η οικονομία όλων των βασιλείων κινδύνευε, η συνέλευση των βασιλιάδων αποφάσισε το σχετικά μικρό πρόβλημα που δημιουργούσε η σκόνη να παρουσιαστεί από τους τελάληδες και από τους μάγους των βασιλιάδων ως κάτι τραγικό για να μπορούν χρησιμοποιήσουν όλα τα χρυσά νομίσματα που έκρυβαν στα θησαυροφυλάκια και οι κανόνες τους το απαγόρευαν.

Έτσι έκλεισε ο βασιλιάς όλους τους κατοίκους της παραμυθοχώρας στα σπίτια τους. Ονόμασε τις ελευθερίες τους, προνόμια και αποφάσισε να θεωρούνται όλοι ως φορείς της σκόνης εκτός αν αποδείξουν ότι δεν είναι, παίρνοντας ένα χάπι που έφτιαξαν μάγοι και κάνεις δεν ήξερε τις συνέπειες που θα είχε στο μέλλον.

Όσοι έπαιρναν το μαγικό χάπι, έπαιρναν την άδεια από το βασιλιά να πάνε σε περισσότερους χώρους από αυτούς που δεν έπαιρναν. Θα έπρεπε όμως να δείχνουν τα χαρτιά τους αν τους ζητηθεί. Οι ελευθερίες τους είχαν ονομαστεί προνόμια και πλέον ήταν εξαρτημένες από τη θέληση του βασιλιά και των μάγων και έτσι οι περήφανοι κάτοικοι της παραμυθοχώρας έκαναν ό,τι ήθελε ο βασιλιάς και οι μάγοι γιατροί. Χωρίς να ρωτάνε τι και πώς ακούγοντας τους τελάληδες που αντιπαθούσαν.

Κανείς δεν ξέρει την κατάληξη τους. Όμως τα παραμύθια λένε ότι τα πράγματα δεν πάνε ομαλά για όσους εμπιστεύονται χωρίς να ρωτάνε τους βασιλιάδες και τους μάγους τους. Ένα εντελώς άσχετο παραμύθι που δε σχετίζεται με την πραγματικότητα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail