Al-Mangoush: Η ξένη παρουσία στη Λιβύη πρέπει να τελειώσει

Freepen.gr - Την Τρίτη, η υπουργός Εξωτερικών της Λιβύης Najla Al-Mangoush επιβεβαίωσε ότι είχε προσκαλέσει τις Ηνωμένες Πολιτείες να ανοίξουν ξανά την πρεσβεία και το προξενείο τους στην Τρίπολη και τη Βεγγάζη, ως μήνυμα για τη σταθερότητα της Λιβύης. σημειώνει το libyareview.com.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον αναπληρωτή βοηθό υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Joey Hood, η Al-Mangoush δήλωσε ότι «τονίζουμε την ανάγκη επέκτασης της εθνικής κυριαρχίας σε ολόκληρη τη Λιβύη, τερματίζοντας την παρουσία ξένων δυνάμεων, παρέχοντας ασφάλεια στο λαό, τερματίζοντας το κράτος ένοπλων συγκρούσεων, ενοποίησης κρατικών θεσμών και απελευθέρωσης εθνικών κυρίαρχων αποφάσεων από οποιοδήποτε υλικό ή ηθικό εξαναγκασμό".

Ο Al-Mangoush ζήτησε την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών για να πιέσουν τη διεθνή κοινότητα να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, να σεβαστεί τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, να υποστηρίξει τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός και να εφαρμόσει τα αποτελέσματα της Μικτής Στρατιωτικής Επιτροπής της Λιβύης (JMC).

«Ζητήσαμε τη δημιουργία μιας ομάδας σταθερότητας με επικεφαλής τη Λιβύη για την ενοποίηση των διεθνών θέσεων», πρόσθεσε.

Η Al-Mangoush διευκρίνισε ότι τόνισε την ανάγκη οι Ηνωμένες Πολιτείες να υποστηρίξουν την κυβέρνηση της Εθνικής Ενότητας GNU για την επίτευξη των στόχων του οδικού χάρτη. Το πιο σημαντικό από τα οποία είναι να παρέχει τις απαραίτητες προϋποθέσεις για τη διεξαγωγή των εκλογών του Δεκεμβρίου, που θα ενισχύσουν την πολιτική νομιμότητα στη χώρα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail