Σου παίρνουν το σπίτι και σου δίνουν 70 ευρώ για νοίκι!

Ξεκίνησαν οι πλειστηριασμοί επιχειρήσεων – Θα γίνονται κάθε μέρα

-Πετάνε στον δρόμο τα ευάλωτα νοικοκυριά – Αυτή είναι η ανθρωπιά της κυβέρνησης
-Στη «Γέφυρα» έχουν μπει μόλις 33.117!

 Με τους πλειστηριασμούς να έχουν ήδη ξεκινήσει, αρχής γενομένης από τα «κόκκινα» δάνεια επιχειρήσεων, που ξεπερνούν κατά πολύ τις 100.000, ανοίγει ο δρόμος προς την κόλαση για χιλιάδες ιδιοκτήτες.

Από: Το Παρόν

Από τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, ωστόσο, μαύρα είναι τα μαντάτα και για την πρώτη κατοικία και όλα δείχνουν ότι η χώρα θα ζήσει αναρίθμητες οικογενειακές τραγωδίες.

Παίρνουν το σπίτι που αποτελεί την πρώτη κατοικία της οικογένειας, πετάνε το νοικοκυριό στον δρόμο και έρχεται ως ελεήμων η κυβέρνηση και ανακαλύπτει ότι το νοικοκυριό είναι ευάλωτο, ότι δεν έχει λεφτά για να νοικιάσει σπίτι, και ανακοινώνει ότι θα δώσει επίδομα, το οποίο θα κυμαίνεται από… 70 έως 210 ευρώ, στα νοικοκυριά που θα τους έχει πάρει η τράπεζα το σπίτι, ως… επιδότηση του ενοικίου. Και είναι τόση η ανθρωπιά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, που για να πάρει το ευάλωτο νοικοκυριό τα 70 ή τα 210 ευρώ θα πρέπει ο… μέγας οφειλέτης να πληρώνει μέρος του ενοικίου, π.χ. το ένα τρίτο!

Κι αν δεν έχει το νοικοκυριό το ένα τρίτο, τι γίνεται, κύριε Μητσοτάκη; Θα κοιμούνται στο… παγκάκι; Γιατί, λέει το γκουβέρνο, προηγείται η διαφύλαξη της… κουλτούρας πληρωμών! Και όχι η επιβίωση του φτωχού νοικοκυριού, που μπορεί να έχει ανήλικα παιδιά…

Άσε που για να ενταχθεί ο οφειλέτης στην κατηγορία των ευάλωτων νοικοκυριών, θα πρέπει να καλύπτει τα εισοδηματικά και τα περιουσιακά κριτήρια, ήτοι:

• Το συνολικό του εισόδημα δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 7.000 ευρώ εάν πρόκειται για μονοπρόσωπο νοικοκυριό, ποσό που προσαυξάνεται κατά 3.500 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού.
• Στη μονογονεϊκή οικογένεια, για το πρώτο ανήλικο μέλος του νοικοκυριού ορίζεται προσαύξηση 7.000 ευρώ.
• Στα νοικοκυριά με απροστάτευτα τέκνα, ορίζεται προσαύξηση 7.000 ευρώ για κάθε απροστάτευτο τέκνο.
• Το συνολικό εισόδημα δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 21.000 ευρώ ετησίως, ανεξαρτήτως της σύνθεσης του νοικοκυριού.
• Η συνολική φορολογητέα αξία της ακίνητης περιουσίας του νοικοκυριού δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 120.000 ευρώ για το μονοπρόσωπο νοικοκυριό, προσαυξημένη κατά 15.000 ευρώ για κάθε πρόσθετο μέλος και μέχρι τα 180.000 ευρώ.

33.117 επιχειρήσεις στο πρόγραμμα «Γέφυρα»
Μέχρι τώρα για το πρόγραμμα «Γέφυρα ΙΙ» έχουν υποβληθεί οριστικά 33.117 αιτήσεις, από τις οποίες οι 18.685 αφορούν πολύ μικρές επιχειρήσεις, οι 10.000 ελεύθερους επαγγελματίες, οι 3.430 μικρές επιχειρήσεις και οι 631 μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις. Είναι, όμως, πολλές χιλιάδες ακόμη που για διάφορους λόγους έχουν μείνει εκτός και οι ιδιοκτήτες τους βρίσκονται ένα βήμα πριν από το οριστικό λουκέτο, αν δεν το έχουν βάλει ήδη. Η «επόμενη ημέρα» για τις επιχειρήσεις στην Ελλάδα προδιαγράφεται ζοφερή.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail