"Είμαι σίγουρος πως θα το πουλήσω": Δίνει σπίτι 5 τ.μ. στο Παρίσι για... 50.000 ευρώ

Έκτος όροφος χωρίς ασανσέρ κοινή τουαλέτα και άλλες πολλές... ανέσεις περιμένουν τον τυχερό που θα αγοράσει το μικροσκοπικό σπίτι που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του Παρισιού.
 
Από: sputniknews.gr
 
Μετά από αρκετά χρόνια ανάπτυξης, η παρισινή αγορά ακινήτων περνάει στιγμές στασιμότητας, εν μέσω και των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας. Οι τιμές για τα μεγάλα διαμερίσματα μειώνονται, καθώς αυξάνεται ο κατάλογος των μικρότερων σπιτιών που ενοικιάζονται. 
 
Είναι τέτοια η κατάσταση που ένα στούντιο 5 τετραγωνικών μέτρων που επισκέφθηκε η «Le Parisien» στο βόρειο Παρίσι πωλείται για 50.000 ευρώ ή 10.000 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.
Βρίσκεται στο έκτο όροφο, χωρίς ασανσέρ και κοντά σε κοινόχρηστες τουαλέτες.
 
Το δωμάτιο έχει πλάτος 1,90 μέτρα. Υπάρχει ένας μικρός θερμοσίφωνας πάνω από την πόρτα, ένας πάγκος εργασίας με νεροχύτη, και ένα ντους.
 
Για να μπορέσετε να κοιμηθείτε, πρέπει να ξεδιπλώσετε τη συρταριέρα που είναι ενσωματωμένη στον τοίχο, το οποίο κρύβει ένα στρώμα για ένα άτομο. 
 
Μάλιστα χρειάζεται και ανακαίνιση με το κόστος της ανακατασκευής των εγκαταστάσεων του να εκτιμάται σε περίπου 5.000 ευρώ, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη που ανέφερε ο Le Parisien. 
 
«Δεν ξέρω αν θα το πουλήσω σε αυτήν την τιμή, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα το πουλήσω» είπε ο ιδιοκτήτης.
Σύμφωνα με τη γαλλική νομοθεσία δεν είναι δυνατή η ενοικίαση του συγκεκριμένου στούντιο καθώς δεν επιτρέπεται για κατοικίες μικρότερες των 9 τετραγωνικών. Ωστόσο, δεν υπάρχει και η απαγόρευση της πώλησης.
 
Μένει να δούμε αν τελικά ο επίδοξος πωλητής, θα καταφέρει να το πουλήσει...
 
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail