Η τουρκική αστυνομία δολοφόνησε 404 πολίτες, συμπεριλαμβανομένων 93 παιδιών σε 14 χρόνια

Freepen.gr - Το Ίδρυμα Baran Tursun κυκλοφόρησε την έκθεσή του με τίτλο «Έκθεση για παραβιάσεις του δικαιώματος στη ζωή ως αποτέλεσμα δυσανάλογης χρήσης βίας από αξιωματικούς επιβολής του νόμου - Δεν έπρεπε να πεθάνουν». Η έκθεση 59 σελίδων εκπονήθηκε από ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Mehmet Tursun και Dr. Günal Kurşun, αναφέρει το ΑΝF

Η έκθεση ανέφερε ότι «404 πολίτες, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, που δεν ήταν πολιτικοί ακτιβιστές στις περισσότερες περιπτώσεις, δε χρησιμοποίησαν βία κατά της αστυνομίας ή δεν συγκρούστηκαν με την αστυνομία, σκοτώθηκαν». Οι υποθέσεις στην έκθεση κάλυψαν τους θανάτους που σημειώθηκαν μετά την επέκταση της εξουσίας της αστυνομίας να χρησιμοποιεί όπλα το 2007.

Η έκθεση ανέφερε, "Σύμφωνα με το άρθρο 16 του νόμου των αστυνομικών εξουσιών "εάν ένας αστυνομικός συναντήσει αντίσταση κατά την εκτέλεση του καθήκοντός του, εξουσιοδοτείται να χρησιμοποιήσει βία για να κάμψει αυτήν την αντίσταση ". Εντός του πεδίου εφαρμογής της αρχής για χρήση δύναμης, ο νόμος λέει ότι τα όπλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ανάλογα με τη φύση και το βαθμό αντίστασης και με έναν τρόπο να εξουδετερώσουν εκείνους που αντιστέκονται όταν πληρούνται η φυσική δύναμη, η υλική δύναμη και οι νομικές προϋποθέσεις.

Μετά τις τροποποιήσεις που έγιναν στο νόμο της αστυνομικής εξουσίας το 2007 και το 2015, παρατηρήθηκε ότι οι παραβιάσεις του δικαιώματος στη ζωή έχουν αυξηθεί σημαντικά καθώς η αστυνομία κατέφυγε χωρίς δισταγμό στις αυξημένες εξουσίες τους στη χρήση πυροβόλων όπλων. Οι αστυνομικοί, οι οποίοι υποτίθεται ότι χρησιμοποιούν το όπλο τους ως «έσχατη λύση», όπως ορίζει ο νόμος, αποδίδουν κάποιες έννοιες σε αφηρημένες ερμηνείες όπως λογική υποψία, προνοητικότητα και εκτίμηση για τις οποίες δεν έχουν αρκετή εκπαίδευση και χρησιμοποιούν το όπλο τους σχεδόν ως "πρώτη επιλογή" που οδηγεί σε θανατηφόρα αποτελέσματα".

Η έκθεση αποκάλυψε ότι 93 παιδιά, 70 γυναίκες και 241 άνδρες σκοτώθηκαν τα τελευταία 14 χρόνια.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail