Η Ρωσία θα ολοκληρώσει φέτος τη δοκιμή του υπερηχητικού πυραύλου Zirkon

Freepen.gr - "Φέτος, προβλέπεται να ολοκληρωθούν οι δοκιμές του υπερηχητικού πυραύλου κρουζ. Αυτό το συγκρότημα υποτίθεται ότι θα εξοπλίσει πυρηνικά υποβρύχια και επιφανειακά πλοία της μακρινής θαλάσσιας ζώνης", ανέφερε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης κατά τη διάρκεια συνάντησης την Τρίτη.

Το υπουργείο θα δοκιμάσει επίσης 79 ακόμη στρατιωτικές μονάδες. "Ανάμεσά τους υπάρχουν 13 πλοία και πλοία, τέσσερα πυρηνικά υποβρύχια. Αυτά είναι το Νοβοσιμπίρσκ, το Κρασνογιάρσκ, ο Πρίγκιπας Όλεγκ, ο στρατηγός Σουβορόφ", δήλωσε ο Σόιγκου.

Ο υπερηχητικός πυραύλος Zircon 3m-22 σχεδιάστηκε από την NPO-machinostroeniya στο Reutov της Μόσχας. Ο πύραυλος μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα 9 Mach και να πετάξει σε υψόμετρο 30-40 km όπου η εμβέλεια και η ταχύτητα αυξάνονται καθώς η αντίσταση του αέρα είναι μικρότερη. Οι ειδικοί εκτιμούν το ωφέλιμο φορτίο κυμαίνεται στα 300-400 κιλά και το μήκος του πυραύλου στα 8-10 μέτρα. Ο πύραυλος θα εκτοξεύεται από καθολικούς κατακόρυφους εκτοξευτές 3S-14 σε πολεμικά πλοία, υποβρύχια και από κινητούς παράκτιους εκτοξευτές πυραύλων.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail