Εκατοντάδες εκατομμύρια "κινεζικά" δολάρια για την τουρκική γνώριμή μας Ziraat Bank

Freepen.gr - Η τουρκική κρατική Ziraat Bank, γνώριμή μας από την "ενεργή" παρουσία της στη Θράκη, έχει υπογράψει συμφωνία δανείου 400 εκατομμυρίων δολαρίων με την Τράπεζα Εξαγωγών-Εισαγωγών της Κίνας (Export-Import Bank of China) λιγότερο από μία εβδομάδα μετά την επίσημη επίσκεψη του Κινέζου Υπουργού Εξωτερικών Wang Yi στην Άγκυρα, η οποία πυροδότησε διαμαρτυρίες περίπου 1.000 Ουιγούρων στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με δήλωση της Ziraat Bank που αναφέρθηκε από το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, το οικονομικά αποδοτικό δάνειο που παρείχε η China Exim Bank σε δύο ξεχωριστές δόσεις-320 εκατομμύρια δολάρια και 500 εκατομμύρια κινεζικά γιουάν (περίπου 80 εκατομμύρια δολάρια)-θα ενισχύσει το εμπόριο σε τοπικά νομίσματα και θα καλύψει τις ανάγκες χρηματοδότησης εταιρειών που ασχολούνται κυρίως με το εμπόριο μεταξύ Κίνας και Τουρκίας.

"Η συμφωνία αποτελεί σημαντικό δείκτη της εμπιστοσύνης που έχουν οι διεθνείς χρηματοπιστωτικοί κύκλοι και οι επιχειρηματικοί εταίροι τόσο στην οικονομία της χώρας όσο και στην τράπεζα Ziraat", πρόσθεσε η τράπεζα, αναφερόμενη στη μεγαλύτερη δανειακή της συμφωνία με την Κίνα από τη σύμβαση πίστωσης 600 εκατομμυρίων δολαρίων με την Τράπεζα Ανάπτυξης της Κίνας στα τέλη του 2017.

Η συμφωνία ολοκληρώθηκε μετά την επίσημη συνάντηση του Wang με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών Mevlüt Çavuşoğlu και αργότερα με τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις 25 Μαρτίου, η οποία ήρθε στο πλαίσιο μιας κλιμακούμενης διαμάχης μεταξύ της Κίνας και των δυτικών συμμάχων της Τουρκίας σχετικά με τη μεταχείριση της μουσουλμανικής μειονότητας Ουιγούρων στο Xinjiang από το Πεκίνο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail