Τα vouchers έρχονται με το γάιδαρο - Να 'τος έκανε μια στάση να ξαποστάσει

ansgarscheffold / pixabay
Ήταν 16 Δεκεμβρίου του 2020 όταν το υπουργείο ανάπτυξης σε δελτίο τύπου του ανακοινώνει το πρόγραμμα για την παροχή voucher αξίας 200 ευρώ σε δικαιούχους  για την αγορά ηλεκτρονικού υπολογιστή ή τάμπλετ. Σε περίπου μία εβδομάδα και δύο ημέρες συμπληρώνονται τέσσερις μήνες από τότε και κανένας μαθητής δεν έχει παραλάβει τίποτα. Αν αυτό δεν λέγεται αποτυχία, τότε πως το ονομάζουμε; 

Του Στρατή Μαζίδη

Μετά από πολλά επαναλαμβανόμενα ρεπορτάζ αναφορικά με τη διαδικασία τελικά η σχετική πλατφόρμα άνοιξε στις 5 Απριλίου. Εν αρχή είχαμε το παράδοξο να εκδοθούν οι σχετικές ανακοινώσεις από τα εμπλεκόμενα υπουργεία ότι η πλατφόρμα άνοιξε μόνο που ήταν πεσμένη. Μετά από αρκετές ώρες η πλατφόρμα ήταν διαθέσιμη και πράγματι μπορούσε κανείς να μπει να συμπληρώσει την αίτησή του και σχετικά γρήγορα να έχει την απάντηση του ως προς το αν είναι δικαιούχος ή όχι.

Ωστόσο το τέλος της διαδικασίας είχε ένα μάλλον κλασσικό ελληνικού δημοσίου μήνυμα που ζητά από το δικαιούχο να ξαναμπεί μετά από ένα 48ωρο για να εκδώσει την ή τις επιταγές του γιατί εκείνη την ώρα δεν ήταν διαθέσιμη η έκδοσή τους.

Από ό,τι έμαθα, περνά το 48ωρο αλλά όμως πάλι η επιλογή "έκδοση επιταγών - vouchers" δεν είναι διαθέσιμη και ο δικαιούχος καλείται να μπεί εκ νέου σε 48 ώρες. Άρα αθροιστικά ήδη έγιναν 96 κι έχει ο Θεός. Στην Ελλάδα ζούμε, να τις χιλιάσουμε!

Φαίνεται ότι τα vouchers έρχονται με το γάιδαρο. Ποιος ξέρει; Ίσως μέχρι το Σεπτέμβριο ολοκληρωθεί η διαδικασία. 

Ούτε αυτό δεν είμαστε ικανοί ως χώρα να κάνουμε, όταν πχ η Πορτογαλία από την αρχή της σχολικής χρονιάς έλαβε ευρωπαϊκά κονδύλια και έδωσε δωρεάν, κι όχι vouchers, ηλεκτρονικούς υπολογιστές.


 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail