Στον Ειρηνικό ρίχνει η Μόσχα το "Μπέλγκοροντ" με τους φονικούς Poseidon

Oleg Kuleshov/TASS
Freepen.gr - Το πυρηνικό υποβρύχιο ειδικού σκοπού, Μπέλγκοροντ θα υπηρετήσει στον Ειρηνικό Ωκεανό αφού περάσει τις δοκιμές και μπει σε υπηρεσία, δήλωσε στο TASS μια πηγή κοντά στο Υπουργείο Άμυνας.

"Σύμφωνα με προκαταρκτικές πληροφορίες, το υποβρύχιο Μπέλγκοροντ θα ηρετήσει στον Ειρηνικό Ωκεανό. Ωστόσο, θα είναι σε θέση να εκτελέσει αποστολές σε οποιαδήποτε θέση του Παγκόσμιου Ωκεανού", είπε πηγή.

Το TASS δεν έχει κανένα σχόλιο από τα ναυπηγεία Sevmash, τον κατασκευαστή του Belgorod, σε αυτό το σημείο.

Νωρίτερα, μια πηγή του TASS αποκάλυψε ότι το Μπέλγκοροντ θα ξεκινήσει δοκιμές το Μάιο του 2021. Μια άλλη πηγή αποκάλυψε ότι, εκτός από τα πυρηνικά drones Poseidon, το υποβρύχιο θα μεταφέρει τον πυρηνικό σταθμό βαθέων υδάτων AS-15.

Στο πλαίσιο του τρέχοντος προγράμματος εξοπλισμών, τρία υποβρύχια ειδικού σκοπού όπως το Μπέλγκοροντ θα κατασκευαστούν πριν από το 2027.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail