Τι να σου κάνει το νορβηγικό κατασκοπευτικό σαν φάνηκε στη στροφή το MiG-31!

Anatoly Semekhin/TASS
Freepen.gr - Ένα ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος MiG-31 αναχαίτισε ένα νορβηγικό αεροσκάφος αναγνώρισης Falcon 20 της Πολεμικής Αεροπορίας πάνω από τη θάλασσα του Μπάρεντς, ανέφερε το Κέντρο Ελέγχου Εθνικής Άμυνας της Ρωσίας την Τετάρτη, αναφέρει το TASS.

"Στις 7 Απριλίου 2021, τα ρωσικά συστήματα ελέγχου του εναέριου χώρου ανίχνευσαν έναν αεροπορικό στόχο πάνω από το έδαφος της Νορβηγίας πλησιάζοντας τα κρατικά σύνορα της Ρωσίας. Ένα μαχητικό MiG-31 από τις δυνάμεις συναγερμού γρήγορης αντίδρασης του Βόρειου Στόλου απογειώθηκε για να εντοπίσει τον αεροπορικό στόχο και να τον αποτρέψει από την παραβίαση των ρωσικών κρατικών συνόρων", ανέφερε το κέντρο σε δήλωση.

"Το πλήρωμα του ρωσικού μαχητικού αναγνώρισε τον αεροπορικό στόχο ως αεροσκάφος ραδιοτεχνικής αναγνώρισης και ηλεκτρονικού πολέμου της νορβηγικής Πολεμικής Αεροπορίας Falcon 20 και το αναχαίτισε πάνω από τη θάλασσα του Μπάρεντς", αναφέρει η δήλωση.

Αφού το ξένο κατασκοπευτικό αεροπλάνο πέταξε μακριά από τα κρατικά σύνορα της Ρωσίας, το ρωσικό μαχητικό επέστρεψε με ασφάλεια στη βάση, ανέφερε το κέντρο.

Η πτήση του ρωσικού μαχητικού προχώρησε σε αυστηρή συμμόρφωση με τους διεθνείς κανόνες χρήσης του εναέριου χώρου, τόνισε το Κέντρο Ελέγχου Εθνικής Άμυνας.

"Δεν επιτρέπονται παραβιάσεις των ρωσικών κρατικών συνόρων", ανέφερε η ανακοίνωση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail