Αμερικανικές αρχές ζητούν τη διακοπή του εμβολίου της Johnson & Johnson λόγω θρομβώσεων

Freepen.gr - Οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες υγείας των ΗΠΑ την τρίτη συνέστησαν την παύση της χρήσης του εμβολίου COVID-19 μιας δόσης Johnson & Johnson, αφού έξι λήπτες ανέπτυξαν μια σπάνια διαταραχή που περιλαμβάνει θρόμβους αίματος, μεταδίδει το πρακτορείο Ρόιτερς.

Τα Αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων θα πραγματοποιήσουν συμβουλευτική συνάντηση την Τετάρτη για να εξετάσουν τις περιπτώσεις.

Και οι έξι παραλήπτες ήταν γυναίκες ηλικίας μεταξύ 18 και 48 ετών. Μια γυναίκα πέθανε και μια δεύτερη στη Νεμπράσκα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, ανέφεραν οι New York Times, επικαλούμενοι αξιωματούχους. (nyti.ms/3g70oLK)

Το CDC και η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων δήλωσαν σε κοινή δήλωση ότι τα ανεπιθύμητα συμβάντα φαίνεται να είναι εξαιρετικά σπάνια αυτή τη στιγμή.

Από τις 12 Απριλίου, έχουν χορηγηθεί περισσότερες από 6,8 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου Johnson & Johnson στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι μετοχές της εταιρείας μειώθηκαν κατά 3% με το καλημέρα των συναλλαγών.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail