Νέο κύμα σαρωτικών ρωσικών επιθέσεων στη Συρία: Ανελέητο σαφάρι κατά του ISIS

Freepen.gr - Στις 11 Απριλίου, οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις (VKS) επανέλαβαν τις πολεμικές τους επιχειρήσεις εναντίον πυρήνων ISIS στην κεντρική περιοχή της Συρίας.

Τα ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν μια σειρά αεροπορικών επιθέσεων στα κρησφύγετα της τρομοκρατικής ομάδας στους ακόλουθους τομείς:

- Τα περίχωρα της πόλης al-Sukhanh στην ανατολική Homs;
- Τα διοικητικά σύνορα μεταξύ Raqqa και Deir Ezzor;
- Το δρόμο της Ithriyah στην ανατολική Χάμα.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα που εδρεύει στο Λονδίνο, πυρήνες του ISIS υπέστησαν ορισμένες σοβαρές απώλειες ως αποτέλεσμα των ρωσικών αεροπορικών επιθέσεων. Πολλές σπηλιές και κρησφύγετα, όπου οι τρομοκράτες χρησιμοποιούσαν για καταφύγιο, αφανίστηκαν.

Οι κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας πραγματοποιούν επί του παρόντος αρκετές επιχειρήσεις χτενίσματος στην κεντρική περιοχή. Παρ' όλα αυτά, διάσπαρτοι πυρήνες του ISIS εξακολουθούν να δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Ωστόσο η οργάνωση υφίσταται μεγάλες απώλειες στο νέο κύμα ρωσικών αεροπορικών επιθέσεων στην κεντρική Συρία

Η υποστήριξη των ρωσικών αεροδιαστημικών δυνάμεων ήταν ζωτικής σημασίας για την επιτυχία των πρόσφατων επιχειρήσεων κατά του ISIS στην κεντρική περιοχή της Συρίας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail