Οι ΗΠΑ ενημέρωσαν κι επίσημα την Τουρκία πως...F-35 ΤΕΛΟΣ!

Freepen.gr -
Οι Ηνωμένες Πολιτείες ενημέρωσαν επίσημα την Τουρκία για την απομάκρυνσή της από το πρόγραμμα μαχητικών αεροσκαφών F-35, σύμφωνα με δήλωση αξιωματούχου του Πενταγώνου που μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες τερμάτισαν το μνημόνιο κατανόησης του 2006 (MoU) το οποίο είχε υπογραφεί από εννέα χώρες εταίρους, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας, φέρεται να δήλωσε ο αξιωματούχος του Πενταγώνου.

Οι υπόλοιποι οκτώ εταίροι υπέγραψαν νέο μνημόνιο κατανόησης και το νέο status γνωστοποιήθηκε στην Άγκυρα.

Οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιταλία, οι Κάτω Χώρες, ο Καναδάς, η Αυστραλία, η Δανία και η Νορβηγία είναι οι υπογράφοντες του τελευταίου Μνημονίου.

Η Αγκυρα είχε παραγγείλει περισσότερα από 100 μαχητικά stealth F-35A και κατασκεύαζε εξαρτήματα για την παραγωγή τους, αλλά εκδιώχθηκε από το πρόγραμμα το 2019 αφού αγόρασε τα ρωσικά συστήματα πυραυλικής άμυνας S-400.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail