Το Βερολίνο δεν απαντά αν γερμανικές εταιρείες προμηθεύουν τον Ερντογάν με βλήματα για τα drones

Freepen.gr - Το γερμανικό Αριστερό Κόμμα και το Πράσινο Κόμμα ζήτησαν από την κυβέρνηση πληροφορίες σχετικά με το εμπόριο όπλων με την κυβέρνηση ΑΚΡ-ΜΗΡ της Τουρκίας σε δύο διαφορετικές κοινοβουλευτικές ερωτήσεις. Ο Omid Nouripo από το Πράσινο Κόμμα ζήτησε από την κυβέρνηση τον όγκο των πωλήσεων όπλων στην Τουρκία, την Αίγυπτο, το Μπαχρέιν, την Υεμένη, το Κουβέιτ, τη Σαουδική Αραβία και το Κατάρ τους πρώτους τρεις μήνες του 2021.

Η απάντηση της κυβέρνησης αποκάλυψε ότι η Τουρκία κατέχει την τρίτη θέση με 8 εκατομμύρια 975 χιλιάδες 504 ευρώ μεταξύ των χωρών που έλαβαν όπλα από τη Γερμανία από την 1η Ιανουαρίου 2021 μέχρι τις 23 Μαρτίου, μεταδίδει το πρακτορείο Firat.

Ο βουλευτής του Αριστερού Κόμματος Andrej Hunko ρώτησε την κυβέρνηση εάν έχει πληροφορίες ότι τουρκικά αεροσκάφη που είναι εξοπλισμένα με πυραύλους MRA και LRAT χρησιμοποιήθηκαν στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ και τη Λιβύη. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν απάντησε, λέγοντας ότι είναι "κρατικό μυστικό".

Ωστόσο, η επιστημονική επιτροπή που παρέχει συμβουλές στην Ομοσπονδιακή Συνέλευση, ανέφερε στις 22 Ιανουαρίου 2021 ότι τα τουρκικά αεροσκάφη χρησιμοποιήθηκαν κατά των αρμενικών δυνάμεων στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Ο μεγαλύτερος πάροχος του καθεστώτος Ερντογάν, ο οποίος παράγει drones με την Υποστήριξη ξένων χωρών, είναι γερμανικές εταιρείες.

Νωρίτερα, η γερμανική κυβέρνηση είχε παραδεχτεί ότι οι γερμανικοί πυραύλοι MRA και LRAT χρησιμοποιούνται σε τουρκικά αεροσκάφη.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail