Το Ιράν προειδοποιεί για την αναζωπύρωση της Daesh στη Συρία

Freepen.gr - Ο πρεσβευτής του Ιράν στην Ευρωπαϊκή Ένωση εξέφρασε τη λύπη του για την έλλειψη πραγματικής αποφασιστικότητας της διεθνούς κοινότητας για την αντιμετώπιση της κρίσης στη Συρία, προειδοποιώντας για την αναζωπύρωση του ISIL και άλλων τρομοκρατικών ομάδων Takfiri στην αραβική χώρα.

Απευθυνόμενος στην πέμπτη διάσκεψη των Βρυξελλών με θέμα "στήριξη του μέλλοντος της Συρίας και της περιοχής", η οποία πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης την Τρίτη, ο Ιρανός απεσταλμένος, Gholam Hossein Dehqani τόνισε την ανάγκη επαγρύπνησης για την αποτροπή της αναβίωσης της Daesh (ISIL) και άλλων ομάδων Takfiri στη Συρία.

"Με τη μετάβαση της κρίσης στη Συρία από το στρατιωτικό στο πολιτικό στάδιο, η διεθνής κοινότητα είναι υποχρεωμένη να διευκολύνει αυτή τη μετάβαση", δήλωσε ο Dehqani στις Βρυξέλλες.

Το γεγονός ότι η κρίση στη Συρία έχει εισέλθει στο δέκατο έτος της αποκαλύπτει ότι η διεθνής κοινότητα δεν έχει πραγματική αποφασιστικότητα να αντιμετωπίσει την κρίση βάσει του διεθνούς δικαίου, ιδίως μέσω του σεβασμού της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας, τόνισε ο Dehqani εκφράζοντας τη λύπη του.

Στη συνέχεια, επαναβεβαίωσε την υποστήριξη του Ιράν για την πολιτική διευθέτηση της κρίσης στη Συρία και για τη Συνταγματική Επιτροπή ως βάση για τις διαπραγματεύσεις των Σύριων μεταξύ τους.

Ο Ιρανός πρεσβευτής κατήγγειλε τελικά τις μονομερείς κυρώσεις κατά της Συρίας ως παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου που έχουν επιδεινώσει μόνο τους πόνους του συριακού λαού που επλήγη από τον πόλεμο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail