Έχε γούστο να θυσιάσουμε και το καλοκαίρι για να κάνουμε καλά Χριστούγεννα...

RyanMcGuire / pixabay
Δεκατρείς μήνες με τον κορωνοϊό παρέα, χωρίς καμία ουσιαστικά ενίσχυση της δημόσιας υγείας εξακολουθούμε να πορευόμαστε με την τακτική "βλέποντας [και τις δημοσκοπήσεις] και κάνοντας" και με ένα περίεργο είδος κοπτο-ραπτικής.

Του Στρατή Μαζίδη

Κλείνουμε το ένα, ανοίγουμε το άλλο, ελευθερώνουμε με το σταγονόμετρο κ.ο.κ. αλλά οι εξελίξεις μάλλον μας έχουν ξεπεράσει.

Και μέσα σε όλα ένα μπάχαλο δηλώσεων. Να κάνουμε το ένα; Να χάσουμε το άλλο; 

Ενώ τις τελευταίες εβδομάδες το αιτιολογικό της διατήρησης όλων αυτών των παράλογων μέτρων, που εκ του αποτελέσματος το μόνο που δεν πέτυχαν ήταν να βοηθήσουν, ήταν για να κάνουμε Πάσχα.

Τώρα αλλάζει κι αυτό. Να θυσιάσουμε το Πάσχα για να μη χάσουμε το καλοκαίρι. Εσείς δηλαδή που μένετε πχ στο Παγκράτι δεν μπορείτε να πάτε στο σπίτι σας σε ένα χωριό της Αρτας ή στην Εύβοια, ακόμη κι αν κάνετε σελφ τεστ [με τα ψευδώς θετικά κι αρνητικά] αλλά αν ερχόσασταν από το Μόναχο, θα μπορούσατε.

Ήδη η καταρρακωμένη ψυχολογία του κόσμου άρχισε να εκδηλώνεται. Ο κόσμος βγαίνει έξω. Θέλει αέρα. Δεν αντέχει άλλο. 

Κυβέρνηση και παρατρεχάμενοι δείχνουν να μην το αντιλαμβάνονται ακριβώς. Το μόνο που μένει είναι να μας αρχίσουν μετά το Πάσχα κανένα σενάριο να θυσιάσουμε και το καλοκαίρι για να κάνουμε καλά Χριστούγεννα...

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail