Κοντά μια Μεραρχία (και βάλε) κατσαπλιάδων διατηρεί η Τουρκία στη Λιβύη!

Freepen.gr - Διαρρεύσαντα έγγραφα αποκάλυψαν ότι υπάρχουν 11.609 Σύριοι μισθοφόροι που υποστηρίζονται από την Τουρκία και εξακολουθούν να βρίσκονται στη Λιβύη. Αυτό υπό το πρίσμα μιας συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός που υπογράφηκε από τις αντιμαχόμενες παρατάξεις τον περασμένο Οκτώβριο, η οποία ορίζει την απόσυρση όλων των ξένων μαχητών από τη χώρα της Βόρειας Αφρικής, αναφέρει το libyareview.

Τα έγγραφα, τα οποία έλαβε το Sky News Arabia, αποκάλυψαν ότι η Τουρκία απέσυρε μόνο 1.226 μισθοφόρους από τους 12.835 που στάλθηκαν από τη Συρία. Αυτοί οι μισθοφόροι είναι μέλη του λεγόμενου Συριακού Εθνικού Στρατού (SNA) που σχηματίζεται από την Τουρκία και αποτελεί τη διάδοχη κατάσταση των αποκεφαλιστών στασιαστών του FSA.

Τα διαρρεύσαντα έγγραφα σημείωσαν ότι ο Σουλεϊμάν Σάχ της ταξιαρχίας του Σουλτάνου Μουράτ έστειλε 1.910 μέλη στη Λιβύη. 126 από αυτούς εισήλθαν στην Τουρκία μέσω της συνοριακής πύλης Kilis με τη Συρία και από εκεί στάλθηκαν στη Λιβύη.

Το Τμήμα Hamzat αποτελείται από 1810 Σύριους μαχητές στη Λιβύη, ανέφερε το Sky News. Μια ομάδα 40 μαχητών από τη Μεραρχία Χαμζάτ διέσχισε την Τουρκία μέσω της συνοριακής πύλης Κίλις στις 25 Ιουλίου 2020 και στάλθηκε στη Λιβύη μετά από 12 ημέρες εκπαίδευσης στην Τουρκία. Μια άλλη ομάδα 75 μαχητών στάλθηκε στην Τουρκία στις 23 Φεβρουαρίου 2021 και μια άλλη ομάδα 35 ατόμων στάλθηκε στην Τουρκία στις 14 Μαρτίου 2021.

Τα έγγραφα αποκάλυψαν ότι 150 μαχητές της ταξιαρχίας Mu'tasim Billah της Συρίας μεταφέρθηκαν στην Τουρκία στις 22 Ιουνίου 2020, μετά από μια εβδομάδα εκπαίδευσης, μετά την οποία μεταφέρθηκαν στη Λιβύη. Το Sky News πρόσθεσε ότι οι διαρροές αποκάλυψαν την άφιξη 430 μαχητών από την Ταξιαρχία Soqour Al-Shamal.

Τα έγγραφα ανέφεραν επίσης ότι 150 Σύριοι μισθοφόροι της 9ης Μεραρχίας στάλθηκαν στην Τουρκία, καθώς και 978 από το σώμα Αλ-Ματζίντ και 1.170 από τη Μεραρχία Αλ-Μου'τασίμ.

Τα έγγραφα αποκάλυψαν, επίσης, ότι η Άγκυρα έστειλε 790 Σύριους μισθοφόρους στη Λιβύη από τη Λεγεώνα Al-Rahman, 600 από την Ahrar Al Sharqi, 585 από το Ισλάμ Στρατό, 400 από την Al-Waqqas 400 Ταξιαρχία, 350 από την Σαμαρκάντ Ταξιαρχία, 365 από το Al-Sham Σώμα 365, και 80 από την Hayat Tahrir al-Sham, και 1.200 του Suleiman Shah Division.

Νωρίτερα, το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (SOHR) ανέφερε ότι η Τουρκία μετέφερε περισσότερους από 18.000 μισθοφόρους από τη Συρία στη Δυτική Λιβύη, μεταξύ των οποίων πρώην μαχητές του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) και της Αλ Κάιντα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail