Η Κίνα σε μια μέρα παρέλαβε πανίσχυρο καταδρομικό, πυρηνικό υποβρύχιο και ελικοπτεροφόρο

Freepen.gr - Το Ναυτικό του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού της Κίνας (PLAN) έθεσε  σε υπηρεσία τρία νέα πολεμικά πλοία - ένα στρατηγικό υποβρύχιο βαλλιστικών πυραύλών τύπου 09IV, ένα καταδρομικό τύπου 055 10.000 τόνων και το πρώτο αμφίβιο επίθετο πλοίο τύπου 075 - την Παρασκευή.

Η τελετή έναρξης συνέπεσε με την 72η επέτειο της ίδρυσης του PLAN. Ήταν η πρώτη φορά που το ναυτικό παρέλαβε τρεις διαφορετικούς τύπους μεγάλων σκαφών σε μια μέρα.

Ο Πρόεδρος Xi Jinping παρακολούθησε την τελετή παραλαβής των τριών πολεμικών πλοίων του PLA Navy, συγκεκριμένα του Changzheng 18, του Dalian και του Hainan στη Sanya, στην επαρχία Hainan της Νότιας Κίνας,.

Το Changzheng 18 είναι πιθανότατα μια αναβαθμισμένη έκδοση του αρχικού πυρηνικού υποβρυχίου Type 09IV, καθώς έχει βελτιωμένες δυνατότητες μείωσης θορύβου και ακρίβειας επίθεσης πυραύλων, προσφέροντας στην Κίνα ακόμη πιο αξιόπιστη πυρηνική αποτροπή με περαιτέρω βελτιωμένη ικανότητα πυρηνικών αντιποίνων, είπε στους Global Times το Σάββατο ο Song Zhongping, Κινέζος εμπειρογνώμονας στρατιωτικών υποθέσεων και σχολιαστής της τηλεόρασης.

Το δεύτερο πλοίο, το καταδρομικό Dalian, έχει εκτόπισμα 13.000 τόνων κι αναμένεται να χρησιμεύσει ως ισχυρή συνοδεία αεροπλανοφόρων ή επικεφαλής πλοίο σε έναν στολίσκο, με τις ισχυρές δυνατότητες σε όλες τις μορφές πολέμου. Τα καταδρομικά 055 όπως το Dalian έχουν 112 κάθετους εκτοξευτές βλημάτων.

Το Hainan, είναι ένα ελικοπτεροφόρο που παράλληλα φέρει αμφίβια θωρακισμένα οχήματα και άρματα μάχης.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail