Χρόνια Πολλά Συρία! Πλήθος κόσμου της Σταυροπροσκυνήσεως με ή χωρίς μάσκες στο ναό του Τίμιου Σταυρού

Ο Πατριάρχης Αντιοχείας, Ιωάννης Χ χοροστάτησε κατά τη σημερινή Θεία Λειτουργία, τρίτη Κυριακή των νηστειών και εορτή της Σταυροπροσκυνήσεως, στον Ιερό Ναό του Τιμίου Σταυρού. Όπως μπορούμε να δούμε στις φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα το Πατριαρχείο, ο ναός είναι γεμάτος πιστούς και η χρήση της μάσκας είναι προαιρετική.

Στρατής Μαζίδης

Η Συρία είναι μια επισήμως μουσουλμανική χώρα αλλά αποτελεί λίκνο της Χριστιανοσύνης. Έδωσε πολλούς νεομάρτυρες τα τελευταία 10 χρόνια.

Η Ελλάδα είναι μια επισήμως ορθόδοξη χώρα αλλά οι ναοί της είναι ερμητικά κλειστοί. Κανείς δε γνωρίζει πότε πραγματικά θα ξανανοίξουν. Ειδικά τώρα που εγκρίθηκε κι η έκτακτη κρατική επιχορήγηση. Οι κρυπτοχριστιανοί έχουν κάνει ξανά την εμφάνισή τους.

"Πᾶς ὅστις ὁμολογήσει ἐν ἐμοὶ ἔμπροσθεν τῶν ἀνθρώπων, ὁμολογήσω κἀγὼ ἐν αὐτῷ ἔμπροσθεν τοῦ πατρός μου τοῦ ἐν οὐρανοῖς· ὅστις δ᾿ ἂν ἀρνήσηταί με ἔμπροσθεν τῶν ἀνθρώπων, ἀρνήσομαι αὐτὸν κἀγὼ ἔμπροσθεν τοῦ πατρός μου τοῦ ἐν οὐρανοῖς" (Ματθαίος) 





























Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail