Όχι να διώκονται απλοί πολίτες και να έχουν ακαταδίωκτο όσοι αποφασίζουν για ζωές εκατομμυρίων!

422737 / pixabay
Δημοκρατία σημαίνει ότι δεσμεύομαι από την ψήφο αυτών που ψηφίζουν κυβερνήσεις που προσωπικά θεωρώ άχρηστες. Δε μ' αρέσει αλλά η εναλλακτική είναι χειρότερη. Σε μια δημοκρατία λοιπόν η γνώμη της πλειοψηφίας είναι δεσμευτική.

Είναι ντροπή να διώκονται ανώνυμοι πολίτες που η επιρροή τους είναι μηδενική και να θεσπίζεται ακαταδίωκτο για όσους καθορίζουν με τις αποφάσεις τους τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων.

Οι δε δικαιολογίες ότι γίνεται για να προστατευτούν από άχρηστες και αδικαιολόγητες μηνύσεις δε θυμίζει δημοκρατία. Υπάρχει δικαιοσύνη για να κρίνει τη βασιμότητα ενδεχόμενων προσφύγων άλλωστε πάντα το ανίσχυρο μέρος δεν είναι όσοι κατέχουν θέσεις ευθύνης.

Θα περίμενε κανείς ότι αυτοί που αποφασίζουν για τις ζωές 10.000.000 ανθρώπων εδώ και ένα χρόνο βασισμένοι στην θρησκεία της αυθεντίας γιατί η επιστήμη θέλει αποδείξεις, θα ήταν απόλυτα πρόθυμοι για κάθε είδους λογοδοσία.

Άλλωστε οι προτάσεις τους βασίζονταν στην επιστήμη και δεν υπήρχε εναλλακτική. Προς τι λοιπόν το ακαταδίωκτο;

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail