Ανεβαίνει το θερμόμετρο στα σύνορα Ρωσίας–Ουκρανίας: Ανατριχιαστικά σενάρια πολέμου από το ΝΑΤΟ

Σε κάποια ανατριχιαστικά σενάρια ενός πολέμου με τη Ρωσία με επίκεντρο τα Βαλκάνια, τη Χερσόνησο της Κριμαίας και την Ουκρανία βασίζονται οι ασκήσεις του ΝΑΤΟ Defender Europe 2021 σύμφωνα με την αποκάλυψη ενός συμβούλου του Προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Ο σύμβουλος ονόματι Αλεξέι Αλεστόβιτς είπε λοιπόν ότι "κάνεις τίποτα δεν κρύβει, αυτές οι πληροφορίες είναι από δημόσιες πήγες και δεν έχει νόημα να μη λέγονται τα πράγματα με το όνομα τους".

Οι ασκήσεις έχουν αρχίσει να προετοιμάζονται και αναμένεται να κορυφωθούν το χρονικό διάστημα Μαΐου - Ιουνίου. Ωστόσο με έκπληξη αναφέρει ο ανταποκριτής του ΟΡΕΝ από τη Μόσχα, Θανάσης Αυγερινός, ότι έφτασαν οι Ουκρανοί αξιωματούχοι να ασχολούνται μέχρι και με τα Βαλκάνια. Ο Αλεστόβιτς μιλώντας σε ουκρανικό διαδικτυακό κανάλι μιλάει εκεί με πάθος και σε άψογα ρωσικά για το νέο ψυχρό πόλεμο και κατά του μεγάλου εχθρού της Ρωσίας.

Οι δηλώσεις αυτές χαρακτηρίστηκαν πολύ επικίνδυνες από ρωσικής πλευράς. Η Μόσχα αντιδρά σε παρόμοιες επιθετικές δηλώσεις των τελευταίων αρκετών εβδομάδων από πλευράς Ουκρανίας με ενίσχυση των στρατιωτικών της μονάδων στη νότια Ρωσία αλλά και με ασκήσεις που ανακοινώθηκαν μόλις χθες οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στην Κριμαία και στη νότια Ρωσία με αξιοποίηση τόσο του στόλου της Μαύρης Θάλασσας όσο και αεροπορικών και άλλων χερσαίων Δυνάμεων ενώ στρατιωτικά γυμνάσια έχουν ανακοινωθεί και σε συνεργασία με την Λευκορωσία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail