Η Συρία κρατά ψηλά τη σημαία της Ορθοδοξίας: Πλήθος πιστών στον Τίμιο Σταυρό για τους Δ' Χαιρετισμούς

 

Freepen.gr - Στην Ελλάδα μπορεί οι εκκλησίες να είναι κλειστές από το Νοέμβριο, είτε κυριολεκτικά είτε ουσιαστικά,  δίχως να γνωρίζει κανείς πότε πραγματικά θα ξανανοίξουν με την ιεραρχία να σφυρίζει αδιάφορα, ωστόσο στη Συρία η κατάσταση εξακολουθεί να είναι εντελώς διαφορετική.

Πλήθος πιστών έδωσε χθες το "παρών" στον Ι.Ν. του Τιμίου Σταυρού στη Δαμασκό για τους Δ' Χαιρετισμούς στη Θεοτόκο χοροστατούντος του Πατριάρχη Αντιοχείας, Ιωάννη του Ι.

Και θα το επαναλάβουμε για ακόμη μια φορά. Χωρίς μπαμπούλες, δίχως φοβέρες κι απειλές, άνευ σύγχρονων ρωμαϊκών λεγεώνων. Οι πιστοί μετέχουν με τάξη στην Ακολουθία και η χρήση μάσκας είναι προαιρετική.

Με το πέρας της Ακολουθίας, ο Πατριάρχης επισκέφτηκε και το πασχαλινό παζάρι που λειτουργεί στον υπόγειο χώρο του Τιμίου Σταυρού.

Αυτά στη μουσουλμανική Συρία. Στην Ορθόδοξη (;) Ελλάδα εξακολουθούμε να έχουμε ιερατείο χωρίς λαό.






























Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail