Η Τουρκία αποφεύγει την απομάκρυνση των μισθοφόρων από τη Λιβύη

Freepen.gr - Μια ομάδα περίπου 380 μαχητών από τις φιλο-τουρκικές συριακές ένοπλες ομάδες, έφτασε στην Τουρκία τις προηγούμενες ημέρες.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, δεν έχουν ακόμη ληφθεί επιβεβαιωμένες πληροφορίες σχετικά με το εάν η μεταφορά πραγματοποιήθηκε προς την Τουρκία ή άλλη περιοχή.

Η επιστροφή των Σύριων μισθοφόρων που είναι πιστοί στην Τουρκία από τη Λιβύη είχε καθυστερήσει, καθώς η φουρνιά που έφυγε από τα λιβυκά εδάφη στις 25 Μαρτίου δεν έχει ακόμη επιστρέψει στη Συρία.

Οι πηγές του Συριακού Παρατηρητηρίου επιβεβαίωσαν ότι η τουρκική πλευρά αποφεύγει την εκπλήρωση των σχετικών υποχρεώσεών της, εν μέσω της αυξανόμενης κατάστασης δυσαρέσκειας και δυσαρέσκειας μεταξύ των τάξεων αυτών των μισθοφόρων λόγω των κακών συνθηκών στις οποίες ζουν και της αδυναμίας πληρωμής των μισθών τους.

Το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα αποκάλυψε ότι κι η επιστροφή των φιλο-ρωσικών Σύριων μισθοφόρων, οι οποίοι προσλήφθηκαν από τη ρωσική εταιρεία "Wagner" και στάλθηκαν στη Λιβύη, εξακολουθούν να βρίσκονται σε αναμονή.

Επεσήμανε ότι αυτό που συμβαίνει δεν είναι τίποτα περισσότερο από επιχειρήσεις αντικατάστασης, αποκαλύπτοντας ότι τα καθήκοντά τους είναι η προστασία των πετρελαϊκών περιοχών στη Λιβύη.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail