Ρωσικά αυτοκινούμενα πανίσχυρα πυροβόλα μετακινούνται στα σύνορα με την Ουκρανία

Freepen.gr - Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις αναπτύσσουν μαζικά πυροβόλα στα σύνορα με την Ουκρανία, σύμφωνα με βίντεο που δημοσιεύθηκαν στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης, αναφέρει το defence-blog.com. Νωρίτερα την περασμένη εβδομάδα, τα βίντεο που ανέβηκαν στα κοινωνικά δίκτυα έδειξαν ρωσικά πυροβόλα 2S4 Tyulpan να κινούνται προς τα σύνορα με την Ουκρανία. Τα βαριά συστήματα πυροβολικού εντοπίστηκαν στο σιδηροδρομικό σταθμό στην περιοχή Kropotkin, στο Krasnodar.

Το 2S4 Tyulpan, επίσης γνωστό στη Δύση ως M-1975, είναι ένα σοβιετικής σχεδίασης 240-mm αυτοπροωθούμενο πυροβόλο.

Το βαρύ αυτό όπλο είναι εγκατεστημένο σε μία ερπυστριοφόρα, αυτοπροωθούμενη πλατφόρμα. Ένα υδραυλικό σύστημα ανυψώνει και χαμηλώνει το σωλήνα από τη θέση μεταφοράς στη θέση πυροδότησης.

Λόγω του μεγάλου μεγέθους, μπορεί να πυροδοτήσει πλήθος κεφαλών ακόμη κια πυρηνικών ενώ κάποια βλήματα μπορούν να χτυπήσουν στόχους σε απόσταση περίπου 20 χλμ.

Τα αυτοπροωθούμενα 2S4 είχαν ουσιαστικά απομακρυνθεί από την υπηρεσία, με περίπου 430 από αυτά τα όπλα να παραμένουν στη Ρωσία, να φυλάσσονται σε στρατιωτικές βάσεις, αλλά από το 2016 επέστρεψαν εν μέρει σε χρήση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail